Jump to content

Ránctalanítás házilag

2015. 06. 18. 16:00

Az öregedés természetes folyamat. Azonban számos tényező felgyorsítja ezt a nem várt eseményt. Sok kereskedelemben forgalmazott drága termék megjelenik, ami arra hivatott, hogy eltüntesse, vagy legalábbis csökkentse ráncainkat. Ezek többnyire márkás és drága termékek. Léteznek azonban természetes módszerek a szarkalábak megelőzésére, akár eltüntetésére is.

Első lépésként az egészséges étrendet kell megemlíteni, amely szükséges, hogy vitaminokban és fehérjékben gazdag legyen. Ehhez hozzátartozik a megfelelő mennyiségű folyadékmennyiség bevitele is, amely minimum 2 liter legyen naponta. A rugalmas bőrhöz napi minimum 8 pohár víz szükséges.

A bőrünk egyik legnagyobb ellensége a tűző nap és a dohányzás. A dohányzás csökkenti az oxigénellátást az arcbőrben, ami ráncosodást idéz elő az arcbőrön. Az erős napsütés pedig kiszárítja a bőrt, amely szintén ráncosodást okoz. Emellett fontos a bőr védelme az UV sugarak ellen.

A rendszeres testmozgás segít egészségesen tartani a bőrt, mert a stressz is ráncosít. A mozgás megfelelő eszköz a stressz levezetésére.

A ránctalanítás otthon kivitelezhető művelet. A mély arcráncok enyhítésének legmegfelelőbb szere az E-vitamin, amelyet kapszulaként is beszerezhetünk. Az E-vitamin megakadályozza a szabad gyökök által okozott károsodást.
A méz antibakteriális hatása ismert, de segítségével a ráncok is enyhülhetnek. Jó hámlasztó, így javítja a bőr legfelső rétegét, az alatta lévőt is javítja.

A papaya tele van antioxidánssal, amely segít abban, hogy a ráncok ne legyenek annyira észrevehetőek. A papaya C-vitamonban is gazdag. 30 perces maszk használatával jelentősen enyhülhetnek ráncaink.A mandulaolajos arcmasszázs jót tesz a léleknek is, de főleg a ráncok elleni küzdelemben tűnik ki. Hidratáló hatásának köszönhetően a száraz bőr rugalmas lesz és puha, növeli a feszességet.

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép forrása:
larocheposay.hu)