Jump to content

Bio olajokkal sokat tehet szépségéért

2015. 06. 19. 12:30

Szerencsére egyre többeket hódítanak meg a természetes illatszerek, szépségápolási cikkek. A divathullámnak köszönhetően ezek egyre könnyebben be is szerezhetőek. Az alábbi olajokat például nagyobb drogériákban, bio boltokban biztosan megtalálhatjuk a polcokon, és ha már rájuk akadtunk, érdemes a kosárba tenni őket, mert jól megérdemelt helyük lesz a fürdőszobában.

Az argán olajat étkezési célokra is használják, például salátákkal vagy pirítóssal tálalják – így sem árt fogyasztani, mivel megelőzi a rákot és az elhízást, a szépészeti célokra előállított argán olaj azonban E-vitamin tartalmával nem csak az arcbőrre felvitt maszkokban hatékony, pakolásként a hajat is táplálja, helyreállítja a töredezett hajvégeket, a körömágyra kenve pedig fényessé, erősebbé teszi a körmöket.

A szőlőmagból sajtolt olajat sokan antioxidáns hatása miatt ismerik, de akkor is remek választás, ha a napi „szőrtelenítéshez” használjuk, hiszen hidratálja a bőrt, emellett bársonyossá és puhává teszi.

Ugyan olajról van szó, a teafa olaja nem vetekszik más olajok hidratáló képességével, ellenben remek szolgálatot tehet, ha pattanásokkal küzdünk. Ez elsősorban nagyon erős fertőtlenítő, antibakteriális hatásának köszönhető. A teafa olaját rossz lehelet ellen is ajánlják, lenyelni azonban tilos, egy korty vízben feloldva öblögetni kell vele, majd kiköpni.

A kókusz olaj elsősorban hihetetlenül hatékony hidratáló tulajdonságáról ismert. Legyen szó hajról, körmökről vagy bőrről, ezt az olajat szinte mindenhol használhatjuk, ahol extra puhaságra van szükségünk.

A mandula olaja szintén hidratáló tulajdonságairól ismert, ráadásul az érzékeny bőrrel is kíméletes. Remek választás, például természetes sminklemosóként, hiszen nem csak a festéket távolítja el maradéktalanul, de egyúttal hidratálja és meg is nyugtatja a bőrt.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Kép forrása:
freedigitalphotos.net Kép forrás:biokalauz.hu/bien.hu)