Jump to content

Egyszerű hajszínezés ártalmas mellékhatás nélkül, hajkrétával

2015. 07. 27. 16:00

Tartós hajfestés és kimoshatatlan, csúnya színűre fakuló színezők nélkül is élénkké, színessé varázsolhatja haját, akár egyetlen alkalomra is, kellemetlen következmények nélkül.

A hajkréta ugyan kevésbé elterjedt, mint a színező spray vagy festék használata, ami talán annak tudható be, hogy sokan nem tudnak létezéséről.

A hajkréta nagy előnye a festékkel és a hajszínezőkkel szemben, hogy első mosás után kijön a hajból, nem fokozatosan kopik ki, és nem roncsolja, károsítja a hajszálat és a fejbőrt. Általánosságban elmondható, hogy nem szárítjáa ki a hajat és fejbőr, illetve nem töredezik meg a hajvég a használatot követően. A haj tapintása nem válik sprőddé, és fényességéből sem veszít.

Persze nem mindegy az hogy milyen minőségűt vásárolunk, hiszen az olcsóbb fajták összetapaszthatják a hajszálakat és a hajjal érintkező ruhát, stb. összefoghatják. Ez elkerülhető, ha a pár száz forintosnál drágábbat vásároljuk, bár a vélemények ez esetben megoszlanak, mert ki erre, ki arra esküszik.

A legtöbb hajkréta, probléma nélkül megfogja a barna, vagy fekete hajat is, a szőke vagy világos szín esetében pedig abszolút felesleges kételkedni hatékonyságát illetően. A maximális színhatást minden hajszín esetében akkor lehet elérni, ha vizes hajtincsre, benedvesített krétát használunk. Persze száraz hajon is alkalmazható.

Itthon bármelyik drogériában vásárolható, és a szín- árvariáció pedig, mint csillag az égen, annyi.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: worldmarket.hu)