Jump to content

Egyszerű tippek a csodás bőrért

2016. 07. 08. 16:00

Nem kell órákattöltenied azzal, hogy bőrőd fiatalos maradjon, és a legdrágább kencék sem szükségesek ahhoz, hogy visszanyerd üdeségét, puhaságát, egyszerűen csak használj kétnaponta az alábbi dolgokból egy kicsit.

 

Először is, a komplex bőr revitalizálás alapja a megfelelő tápanyagok bevitele. Bizonyos vitaminok elengedhetetlenek a friss és fiatalos megjelenését, amelyek a kollagén vagy épp a sejtek tápanyagellátásáért felelősek. Bizony az éhező sejtek gyorsabban öregszenek, így fontos, hogy a megfelelő vitaminok mindig részei legyenek a napi étrendednek.

Ha a heti menübe beleillesztesz egy kis tőkehalmájat, akkor máris sokat tettél magadért és mondtani, meg van oldva a probléma, ugyanis az tartalmazza az összes ásványi anyagot és vitamint, amire szüksége van a bőrnek. Elsődleges forrása az A-, D- és K- vitaminoknak, illetve Omega-3 és antioxidánsoknak is.

Emellett fogyassz sok magnéziumot, és magnézium olajat, ami gyulladáscsökkentő hatással bír.Sajnos sok ember napi étrendje mellőzi vagy egyáltalán nem tartalmazza a magnéziumot, ami pedig a bőr feszességéért és rugalmasságáért is felel.

Az egészséges körmökért, és hajért a zselatin tehet sokat, ugyanis annak összetételében megtalálható minden olyan tápanyag, amit mindkettő építőeleme, így hatását hamarabb kifejti, mint bármely más étrend kiegészítő.

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)