Jump to content

Körtés hajpakolás

2016. 10. 01. 16:05

Az ősz kedvenc gyümölcsét nem csak sütésre-főzésre, de szépségápolásra is...

A körtéthasonlóan a pisztáciához isteni csodaként tartották számon Homérosz korában is. Rendszeres fogyasztásával a súlyos betegségek kialakulásának kockázata csökken, a szervezet aktivitása, vitalitása nő. A körte tápláló és egészséges, ennek ellenére mégis kevesen tudják, hogy a körte kiváló arc és haj regeneráló is, köszönhetően a benne található értékes rostoknak és anyagoknak.

A körte tucatnyi ásványi anyagot (kalcium, magnézium, kálium, cink, vas, jód) és vitamint (A, B1, B2, C) tartalmaz, melyek a haj egészséges növekedéséért, ragyogásáért és töredezettség mentességéért felelősek. A hajpakolás elkészítéséhez épp ezért nem is lesz másra szükség, csak a gyümölcsre, egy kanál mézre, és vízre. Részletesebben:

Hozzávalók

- 1-2 darab körte (minél hosszabb a haj, annál több)
- 1 evőkanál méz
- 3 dl víz

Elkészítése

Reszeld le a körtét, add hozzá a mézet és a vizet és kevergesd addig, míg massza állagúvá nem lesz. Ezután nincs más dolgod, mint felvinni hajadra a körtés pakolást, és 10-15 percig állni hagyni. Végezetül alaposan öblítsd ki. Csinálj mindent épp úgy, mintha hajat mosnál, csak épp sampon helyett a pakolást használd!

TippVálassz érett, porhanyós körtét. A hatás fokozása érdekében tekerd körbe a hajad törölközővel, miután felkented rá a pakolást.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: interiordesignideasforhome.com)