Jump to content

Táskás szemek? Itt a megoldás!

2016. 12. 06. 20:51

Ugyan a karácsonyi időszak alatt több idő jut a pihenésre, de az azt megelőző fárasztó hétköznapokra jól jöhet ez az egyszerű praktika.

Az igazi megoldás a fáradt szemekre a rendszeres és jó minőségű, napi 7-9 óra alvás. Sajnos azonban nem mindenkinek adatik meg ez a „luxus”, akár a feszített életvitel vagy alvásproblémák miatt. Azonban nem kell pánikba esni, ha egy fontos találka előtt állunk, ugyanis 10 perc alatt visszakaphatjuk szemeink ragyogását, és az alatta lévő sötét karikák tovatűnnek.

Gyors megoldást jelenthet, ha a beteszünk a fagyasztóba egy kiskanalat kb. 5 percre, majd az érintett területhez nyomjuk. Ez ripsz ropsz, leviszi a duzzanatot. Ha több idő van a szemkörnyék ápolására, akkor felvert tojásfehérjét kenjünk a szemek alá, és hagyjuk ott 5 percre. Ezt követően mossuk le meleg vízzel.

A fiatalabb korosztályt is megviselik a fárasztó hétköznapok, sőt a fiatal bőrön sokkal intenzívebbnek tűnnek a táskák és a ráncok. Erre kiváló megoldást nyújt, az édesköményes ránctalanítás. Az arcmaszk elkészítéséhez keverjünk össze 2-3 teáskanálnyi darált édesköményt, fél tojássárgáját és 1 evőkanál tejet. Az így kapott masszát melegítsük fel, majd vigyük fel az arcra. 15 perc elteltével, langyos vízzel mossuk le. Az eredmény magáért beszél.

 

(Forrás: szeniormagazin.hu | biokalauz.hu| Kép: pixabay.com)