Jump to content

A szemceruza veszélyei

2017. 01. 14. 17:05

Túlmenően a kliséken, tényleg komoly gondokat okozhat. A szokásos irritáció mellett, higanyt és egyéb toxinokat juttathat a szervezetbe, és legfőképp a szembe.

Az egészségügyi kockázatai kevésbé ismertek a szemceruza használatának. Legalábbis gyakran nem találkozik vele az ember, a neten szörfölve, pedig sosem árthat tudni, hogy mit is használ nap mint nap a női (és elszórtan férfi) társadalom.
Ugyan kevesebb károsodást okoz, mint a legtöbb kozmetikai szer, de azért vannak dolgok amit tudnia kell, mielőtt újra használja.

Egyes termékek tartalmazhatnak mérgező anyagokat, például higanyt, ami az egész testre nézve veszélyes, és nagyon komoly allergiás reakciókat vált ki, beleértve a bőr és neurotoxicitás problémákat.

Érdemes kitérni a szempillaspirálra is, ami a fent említetteken felül tartalmazhat Bronopolt. Ez az anyag irritáló hatású, és súlyos esetekben vaksághoz is vezethet. Nagyobb mértékben rendkívül veszélyes. A felhasznált vegyületek között található olyan is, amely rákot okoz, és olyan ami meddőséget is. Az immunrendszerre nézve is romboló hatással lehet. Érdemes nagyon odafigyelni mit használ az ember, ha már használja.

A szemceruza és spirál nem csak a szervezetre de a környezetre is káros hatással van. A benne található nanorészecskék, emberekre és állatokra egyaránt fokozottan veszélyes, mert megvakulást okoz. A nanorészecskék ezüst, réz-oxid és cink-oxid felhasználásával készülnek, amelyek nagyon káros hatással vannak a halakra és vízi élővilágra. Szinte pár óra alatt kapcsolatba lépnek a vízzel, elpusztítva a benne lévő élővilágot.

 

További extra érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)