Jump to content

Öt bőrradír, amitől feszes és puha lesz bőröd

2017. 01. 18. 09:05

A természet patikájában mindenféle hasznos dolog fellehető, csak a reklámok, kozmetikumok, adalékanyagokat tartalmazó kencék világában elfelejtkezünk róluk. Pedig, a legjobb öt bőrradír alapanyaga a te konyhádban is megtalálható.

A bőrregenerálás a mínuszokkal tarkított időben nagyon fontos. Mivel a hideg, szeles idő nagyon megviseli a hámsejteket, a rendszeres hidratálás, és a sejtek táplálása elengedhetetlen, ha puhaságát, feszességét meg akarod óvni. Lássuk, mivel tehetsz a legtöbbet bőröd egészségéért.

Cukor

A cukor nem csak a teában és a kávéban hasznos, hanem a bőrápolásban is. Puhává, és selymessé varázsolja a bőr felületét. Hetente egy alkalommal dörzsöld át vele arcod, a sima tapintásért.

Keverj össze egy evőkanál cukrot egy kis olívaolajjal és máris kész a tökéletes a testradír, sőt szőrtelenítéshez is használható!

Aloe Vera

A leghatásosabb bőr regenerációt elősegítő növény. Égésre, rovarcsípésre, vágásra tökéletes, és a csípős hideg okozta apró sejtkárokat is helyre állítja. Frissítő arcpakolás is készíthető belőle, melynek hatóideje 10-15 perc.

Méz

A száraz bőr sokak életét megkeseríti, de egyszerű megoldást nyújt a problémára a méz. Használhatjuk egyszerű arcpakolásként. Ha bőrradírozó hatást akarunk elérni, keverjünk hozzá egy kanál aprított banánt, és müzlit.

A házi bőrradírkészítés egyik fő alkotóeleme a tengeri só. A só hasonló hatást fejt ki, mint a cukor, így selymessé, puhává varázsolja az arcot. Nincs szükséged másra, csak egy evőkanál mézre, egy kanál citromlére, egy kávéskanál olivaolajra és három evőkanál tengeri sóra. A hozzávalók alapos elkeverése után mehet is az arcra!

Kávézacc

A kávé számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amiről kevesen tudnak. Például serkenti a mikrokeringést és fokozza a sejtek anyagcseréjét, aminek köszönhetően a bőr is simább lesz. Ezen kívül hatásos a narancsbőr kezelésére is.

Többféle kávés pakolást is készíthetsz, most egy egyszerűen elkészíthető változatot mutatunk. Nincs másra szükséged, csak mézre, olívaolajra és kávézaccra. A finomra őrölt kávézaccot (3-4 csészényi), összekeverjük 2 csepp olívaolajjal és egy kanál mézzel, majd a problémás terültre kenjük és bemasszírozzuk pár percig. 10-15 perc után nedves anyaggal töröljük át.

A pakolásokat a kívánt hatás elérésért ajánlott hetente kétszer alkalmazni. Az arcregenerálás mellett az étrendbe is érdemes olyan ételek fogyasztását beiktatni, amelyek gazdagok omega3 zsírsavaknak, valamint E-vitaminban és antioxidánsokban.

 

További extra érdekességekért, bátran keresd fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)