Jump to content

A természet patikájának hajápolói vagy a hajtápláló készítmények?

2017. 07. 20. 16:45

Örök vita, ami még mindig megosztja az egészséges és dús hajra vágyó nőket és férfiakat egyaránt. Millió és egy hajpakolás kínál azonnal hatást és gyógymódot a problémákra, ahogy a gyors javulást ígérő hajbalzsamból és étrendkiegészítőből is Dunát lehetne rekeszteni. De valójában, melyik a hatásosabb?

A hajápoló készítmények közül nehéz megtalálni azt az egyet, ami tényleg beválik és hatásos, főként azért, mert bizonyos szerekért borsos árat kérnek, míg másokért elég csak kinyitni a konyhaszekrényt. Nos, előjáróban annyit elárulhatunk, hogy egyik megoldás sem az igazi.

A csodát ígérő házi hajpakolások

Hajpakolásokból annyit találni az interneten, mint égen a csillag, ráadásul mindegyik azt ígéri, hogy rövid időn belül regenerálja és helyre hozza a hajat. Az igazság az, hogy a legtöbb esetben csak átmeneti és részleges kezelést érünk el velük, mert egy hajpakolás nem tudja tartalmazni az összes olyan vitamin, ásványi anyagot és nyomelemet, amire a hajnak szüksége van.

Nem beszélve arról, hogy sok esetben csak az összetevők listájával találkozunk, de részletes tájékoztatás nincs arról, hogy mi-miért tenne jó. Ez esetben csak abban bízhatunk, hogy tényleg hatásos lesz, de be kell látni a placebóhatás nem eredményez valós változásokat, így a haj a megfelelő tápanyagok hiányában nem fogja elérni a kívánt hosszt, állagot, sűrűséget, tartást.

A megfelelő vitaminok hiányában a haj töredezetté, fénytelenné, egészségtelenné válik, sőt akár szárazzá válhat, vagy fokozódhat a faggyútermelés, így hamar bezsírosodhat. A vitaminhiány a hajhullás egyik fő kiváltója, de a fentiekből látszik, hogy milliónyi változást idézhet elő, így jobb biztosra menni.

Étrendkiegészítő, balzsam, sampon?

Nos a kifejezetten hajregenerálásra kifejlesztett készítmények közül sem mindegy, hogy mi mellé tesszük le a voksunkat. Érdemes mindig a klinikailag igazolt hatású készítményeket megvenni, mert azok tartalmazzák a haj számára szükség tápanyagokat.

A Revalid hajkapszula például egyedi összetétel alapján készül, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, mindezekkel segítve a keratinképződést. Megtalálható benne az össze tápanyag, amire a hajnak szüksége van: az A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és a már fent említett esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét. Ezáltal a hajszálak koncentrált formában, egyszerre jutnak hozzá a szükséges vitaminokhoz, amelyek a dús és egészséges sörény feltételei.

De nem csak az étrendkiegészítő kiválasztásakor kell körültekintően eljárni, hanem a hajkészítményekkel is. A balzsamokból és a samponokból is érdemes azokat kiválasztani, amelyek hatékonyságát klinikai tesztek igazolják. A Revalid kozmetikumok ápolják, regenerálják a hajat, klinikailag igazolt tesztek bizonyítják jótékony hatásukat.

Így, ha azon morfondírozol hogy tovább próbálkozol a házi hajpakolásokkal, válaszd inkább a minőséget, ami egyben garancia a szép és egészséges hajra!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)