Jump to content

A hajregeneráló készítmények koronázatlan királya: a hajkapszula

2017. 07. 21. 16:16

A házi hajpakolások, a csodatévőnek feltüntetett samponok és balzsamok vajon tényleg olyan hatékonyak, mint amilyennek állítják? Netán a tökéletes haj titka sokkal inkább az apró kapszulákban rejlik?

A haj egészségének és szépségének megóvás nem egyszerű feladat a rohanással teli hétköznapokban. Pedig loboncunk megrendszabályozása már csak azért is fontos, mert az az első dolog, ami alapján mások képet alkotnak rólunk. Az egészséges, dús haj pozitív érzetet kelt a másikban, az élettelen, töredezett, zsíros haj, viszont az ápolatlanság képét vetítheti elő. Megjelenésünkön túl a hajnak még egy fontos szerep jut: segít megvédeni szemünket és arcunkat a környezetben lebegő kis részecskéktől, valamint fejbőrünknek is védelmet nyújt.

Hajunk védőszentjei?

A hajápolás így már csak utóbbi dolog miatt is fontos, ám nem mindegy, hogy ezt milyen módszerrel űzzük. A házi hajpakolások, speciális samponok, és balzsamok sokszor ugyanis nem bizonyulnak elégnek.

Mivel a hajszálaknak az optimális növekedéshez és életben maradáshoz számos vitaminra és ásványi anyagra szüksége van, így egyetlen hajpakolásról nem várhatjuk el, hogy csodát tegyen. A speciálisan erre a célra kialakított samponok és balzsamok már egy fokkal jobbak, ám mivel a mindennapi hajmosás egyáltalán nem ajánlott, a hajnak pedig minden nap tápanyagokra van szüksége, így ez sem bizonyul a legjobb megoldásnak.

Hajunk viszont állandó terhelésnek van kitéve, télen a hideg, száraz levegő, nyáron pedig az állandó forróság és a fokozott izzadás mind-mind megviseli. Ha ehhez hozzáadjuk az állandó magas fokon történő hajformázást, hajfestést, szárítást vagy épp a nem megfelelő táplálkozást, érthetővé válik, hogy miért van szüksége a mindennapi regenerálásra. Utóbbira, pedig csak a hajkapszulák képesek.

Persze fontos leszögezni, hogy a kategórián belül is vannak eltérések. A Revalid hajkapszula hatóanyagtartalmánál fogva kiemelkedő eredményt nyújt.

Miért a hajkapszulák?

A válasz nagyon egyszerű. Ahogy szervezetünk minden pontjának, minden nap szüksége van tápanyagra az ideális működéshez, úgy a hajszálainktól sem várhatjuk el, hogy beérjék a három naponta vagy hetente történő komplex tápanyagpótlással. A hajkapszulák, viszont pont ezt a problémát hivatottak megoldani. Anyagilag jobban megéri egy dologra költeni, mint egyszerre háromra, amiből talán egyik sem válik majd be.

A hajkapszulák azért hatékonyabbak, mint bármely más hajregeneráló szerek, mert koncentrált formában tartalmazzák a hajszálak és hajhagymák számára az összes vitamint és ásványi anyagot.

Az egészséges, gyorsan növő haj számára az A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminok, a cink, a vas, a szilícium, a folsav az elsődleges táplálék. Sajnos a mindennapi étkezések során nem tudjuk megfelelően pótolni a szükséges tápanyagokat, ami egy idő után hajunkon is meglátszik majd. A vitaminhiányos állapot ugyanis durva hajhulláshoz vezet.

A hajkapszulák a fentiek közül mindegyiket tartalmazzák, ráadásként a körmöket is erősítik, így kettő az egyben hatást érhetünk el velük.

A Revalid hajkapszula egyedi összetétel alapján készül, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, mindezekkel segíti a keratinképződést. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét. A kapszulák rendszeres és hosszú távú, étkezés közbeni vagy azt követő szedése kulcsfontosságú a hajhullás kezelésében. A legjobb eredmény eléréséhez legalább 3 hónapos kezelési időtartam ajánlott. Próbáld ki, és legyen hajad a legszebb ékszered!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)