Jump to content

Dús és egészséges hajra vágysz? Íme a szükséges 5 hajvitamin!

2017. 07. 24. 15:45

A dús, egészséges haj szexiséget, magabiztosságot sugároz, mégis hajlamosak vagyunk arra, hogy az ehhez szükséges legalapvetőbb dolgokat megvonjuk tőle. A balzsam és a speciális sampon édeskevés, ha a hajszálak számára legfontosabb vitaminokat kihagyjuk a mindennapokból.

A gyorsütemű hajnövekedés egyetlen titka a hajszálak megfelelő táplálása. Ez utóbit a samponok és balzsamok még akkor sem tudják 100 százalékban pótolni, ha kifejezetten erre a célra készültek, mert a hajszálak és a hajhagyma maximális táplálását belülről kell elkezdeni, azaz a megfelelő vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek biztosításával.

Az 5 nélkülözhetetlen hajvitamin

A vitaminok mellett ásványi anyagok és nyomelemek tucatjára is szükség van, ám most a legfőbb vitaminokat emeltük ki, amelyek nélkül tényleg nincs egészséges haj.

A-vitamin

Az A-vitamin - hétköznapi nevén retinol - a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, és az egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa, illetve a bőr és a hajszálak fejlődésében is fontos szerepet játszik.

Serkenti a hajnövekedést, és erősebbé teszi a körmöket, a benne található retinolnak köszönhetően. Tehát a gyorsabb hajnövés, és az erősebb körmök érdekében fogyassz sok tejterméket, sárgarépát, paprikát és margarinféléket.

B-vitaminok

Talán minközül a legfontosabbak, mert szabályozzák a faggyútermelést, így a haj gyorsütemű bezsírosodását mérsékelik, illetve erősítik a hajszálakat és serkentik a hajhagyma anyagcsere-folyamatait.

Hasonlóan a H-vitaminhoz, gyulladáscsökkentő hatással bírnak, ráadásként az idegrendszerre is nyugtatóan hatnak. B-vitamint a halakban, az élesztőben a hüvelyesekben a és a búzacsírában találsz.

C-vitamin

Segíti a vas feleszívódását, sőt nélküle nem is képes az felszívódni, így minden napos pótlására ügyelni kell (a szervezet nem tudja elraktározni). Antioxidáns hatású, így védi a sejteket a káros hatásoktól.

H-vitamin (biotin)

Ez haj ragyogását, csillogását adja, valamint az erős hajszálak is neki köszönhetők. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatása van, így elkerülhető a hajhagymák gyulladása, irritációja. Megtalálható a halfélékben, a tojásban, a tejben a magvakban és a teljes kiőrlésű gabonafélékben.

Vas

A vas a vitaminok között kakukktojás, viszont hiánytünete ennek okoz leginkább látványos hajhullást és töredezettséget. A vas a vér hemoglobinjának egyik alkotóeleme, és az oxigénnek az egyes sejtekhez történő elszállításában segédkezik, megfelelő mennyisége az egészséges haj záloga.

A fenti vitaminokat az egészséges táplálkozással is tudod biztosítani szervezetednek, viszont a vitaminok mellett az ásványi anyagok és nyomelemek is fontos szerepet játszanak a haj növekedésében. Épp ezért ideális megoldás étrendkiegészítő formájában bevinni őket. A Revalid hajkapszula, egyedi összetétel alapján készül, és tartalmazza az összes olyan aminosavat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket amelyek szükségesek a keratinképződéshez, a haj növekedéséhez, rugalmasságához. Esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét, komplex módon tartalmazva mindazt, amire szükség van hajadnak. Próbáld ki, és legyen hajat a legszebb ékszered!

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)