Jump to content

Edd a hajad egészségessé, és dússá

2017. 07. 25. 15:45

Nem minden a balzsam a sampon és a hajpakolás. Bizony néhány kedvelt és finom élelmiszer nagyobb csodát tesz, mint a fent említett három dolog együtt. Tudod mi kell a hajadnak? Mert mi igen!

Némi odafigyeléssel sok hajproblémától kímélhetjük meg magunkat, ugyanis a gyorsan zsírosodó haj, a fakó fénytelen és töredezett hajvégek, valamint a csomóban hulló hajszálak legtöbbször a rendszertelen, egyhangú vitaminhiányos táplálkozásra vezethetők vissza.

Nem mindegy, mi kerül a tányérodba!

Már csak azét sem, mert ahogy testünk minden pontjára, úgy a hajszálakra is kihat a nem megfelelő táplálkozás. Például a vitaminban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény étrend során a haj hullani, töredezni kezd, valamint fénytelenné és gyakorlatilag kezelhetetlenné válik. A szénaboglya effektus a rendszeres hajfestés mellett ugyanis a nem megfelelő étrendnek köszönhető.

A hajat, akárcsak izmainkat vagy épp bőrünket, táplálni kell ahhoz, hogy egészséges maradhasson, és a kellő ütemben nőjön. Viszont sokan nem tudják, mi kell a hajnak.

Ha a hajad választhatna az étlapról…

Csak olyan dolgokat enne, ami tele van A-, E-, H- (biotin) és B-vitaminnal, illetve cinkkel, vassal, szilíciummal, és folsavval. Ezek hiánya ugyanis könnyedén vezet a haj állapotának romlásához. A tápanyaghiány okozta hajhullást kétféle módon lehet orvosolni: a tápanyagban gazdag étrenddel, vagy étrendkiegészítőkkel, amelyek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében. De lássuk mely ételek hogyan hatnak a hajra.

Először is kezdjük a húsokkal, amelyek azért majdnem minden nap terítéken vannak. A húsok elsődleges forrásai a fehérjének, a cinknek és a vasnak. Utóbbi a hajhagymák legalapvetőbb tápláléka, míg a cink a hajregenerálásért felelős, a fehérjék szerepe pedig nem más, minthogy erőssé és ellenállóvá teszik a hajszálakat, illetve a hajnövekedést is serkentik. Ezek hiányában a haj hamar élettelennek fog tűnni.

Szintén a haj gyorsabb ütemű növekedését szolgálja a C-vitamin. Rendszeresen pótolni a vitamint már csak azért is fontos, mert szervezetünk nem képes az előállítására, illetve hamar kiürül belőle, ráadásul C-vitamin nélkül a hajnövés üteme lelassul. Napi 75 milligramm C-vitamin viszont untig elég ahhoz, hogy egy kicsit felpörgessük a folyamatot.

A haj ápolt, ragyogó megjelenését omega3-zsírsavtartalmú ételekkel érhetjük el. Az omega3-zsírsavak nem csak a hajnak tesznek jót, hanem a szívműködésnek, illetve a kedélyállapotra is pozitívan hatnak. A tengeri halak és az olajos magvak tartalmaznak sok omega3-zsírsavat.

Ha szereted a gyümölcsöket, már egy lépéssel közelebb kerültél a selymes, puha tapintású hajhoz, ugyanis az antioxidáns tulajdonságú ételek (pl.: cseresznye, áfonya, gránátalma) megóvják a szervezetet és a hajat a környezet káros hatásaitól, így például az UV-sugárzás okozta hajbántalmaktól is.

A töredezettségmentes haj pedig a rendszeres B-vitaminok fogyasztással érhető el, amely elsősorban a tojásban, élesztőben és húsokban található. A B-vitaminok biztosítják az idegrendszer, az agy, az izomzat, a bőr, a szem, a máj, a haj és a körmök egészségét, valamint az idegrendszert is nyugtatják.

Viszont, ha nincs lehetőséged egy napba belesűríteni a haj számára fontos tápanyagokat élelmiszer formájában, akkor próbáld ki a Revalid hajkapszulát, ami egyedi összetétel alapján készül, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét. Légy büszke a hajadra!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)