Jump to content

5 hétköznapi hajápolási baki, amibe mindenki belefut

2017. 07. 27. 18:05

Ezerféle hajregeneráló tipp, száz féle hajkészítmény és megszámlálhatatlan hasznosnak tűnő haszontalan tanács jön velünk szembe nap mint nap, így nem csoda ha elveszünk az információrengetegben. Ám most, szakértő fodrászunkkal jártunk utána a legdurvább bakiknak, amelyek közül egybe talán már te is belesétáltál.

Hajszálaink tökéletes megjelenésével közel annyit foglalkozunk, mint egy vasárnapi ebéd elkészítésével. Nos, míg utóbbi esetében tudjuk a tuti receptet, addig előbbinél csak az interneten olvasott, barátnők által megosztott tapasztalatokra hagyatkozhatunk, amelyek néha inkább ártalmasak, mintsem hasznosak. De lássuk, mely 5 mindennapi rutinnal teszed tönkre hajad leginkább.

Hajszárítás

Nem árt az elsők között említeni, ugyanis a magas hőfokon történő hajformázás rövid idő alatt kiszárítja a hajszálakat, amelyek később könnyen töredezetté, nehezen kezelhetővé válnak, végezetül pedig beköszönthet a szénaboglya állapot. Ezek elkerülése érdekében a hajmosást követően hagyjuk megszáradni a hajat, és ha nagyon muszáj csak akkor tegyük ki intenzív hőkezelésnek.

Hajmosás minden nap?

Két válasz létezik a kérdésre, és sajnos az elmúlt évek vitái sem hoztak konszenzust az ügyben. Viszont fodrászunk szerint a mindennapos hajmosás árt a hajszálaknak, mert azok védőlemezkéi sérülnek, ezáltal a haj könnyen kiszárad és töredezetté válik. A sampon és balzsam (még ha kímélő változat), kiszárítja a fejbőrt, aminek következtében a hajnövés üteme lassulni fog, a korpásodás pedig beindul. Épp ezért a heti 3-4 naponta való hajmosás bőven elég, minden másra meg ott a szárazsampon.

A sampont kézbe!

 

Nem szabad a hajszálakat bombázni vele. Egyrészről ha adott részre túl sok sampon kerül, akkor a fejbőrt irritálni kezdi, főleg ha nem mostuk ki alaposan. Másrészről Az ideális hajmosáshoz tenyerünkről vigyük fel a sampont a hajra, hogy mindenhova egyenletesen jusson belőle, és legalább háromszor annyi ideig öblítsük, mint amennyi ideig mostuk.

Pakolás, balzsam vagy étrendkiegészítő?

Szintén sarkalatos pontja a hajápolásnak, amin nagyon könnyű elcsúszni. A balzsamok és pakolások nem tűnnek rossz választásnak, ami a kiegészítő ápolást és hajtáplálást illetik, viszont ha szép, egészséges és dús hajra vágysz a hajregenerálást az étrenddel kell kezdeni.

A hajhagymának ugyanis rengeteg tápanyagra van szüksége, amelyeket csak a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás során képes megához venni. Rohanó világunkban viszont nagyon nehéz betartani a tudatos táplálkozás alapelveit, így a legegyszerűbb étrendkiegészítővel biztosíthatjuk hajunk tápanyagigényét. Ezek koncentrált formában tartalmaznak mindent, amire hajadnak szüksége lehet. Ilyen például a Revalid hajkapszula, ami nem csak táplálja, de regenerálja a sérült hajat, és segít annak gyorsabb visszanövésében.

Hajhullás

A fentiek mellett szintén sok kárt okozunk a hajkoronának az öndiagnosztizálással. Sokan már pár szál kihullását is kóros hajhullásnak ítélik, így számos praktikát bevetnek – a nem létező – probléma ellen, amivel inkább csak megterhelik a hajat.

Tudni akarod, hogy kóros hajhullásod van? Túrj bele háromszor a hajadba, hajhagymától a haj végéig, és ha 10 szálnál több marad a kezedben, na akkor kezdj el aggódni. Bár nagy vész akkor sincs, mert a Revalid termékek pillanatok alatt megszüntetik a kóros hajhullást. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét.

Ne árts többet hajadnak, inkább próbáld ki a hajspecialista ajánlotta legjobb hajregenerálókat.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)