Jump to content

Ápold a tincseidet hajtípusodnak megfelelően, és láss csodát!

2017. 07. 28. 14:15

Magazinba illő hajra vágysz, de valamiért sosem áll úgy a frizurád, mint ahogy eltervezted? A gond nem hajszobrászati képességeiddel, hanem sokkal inkább a hajtípusnak nem megfelelő ápolással van.

Hajszálaink is vágyják a törődést, akárcsak bőrünk vagy izmaink, csak sokszor épp ellenkezőjével kényeztetjük, mint amire szüksége lenne. Tény, hogy a mindenki feje búbján ékeskedő haj hasonlít, de nem ugyan olyan, így ami az egyiknek bevált az a másiknak nem fog. Egy szó mint száz: mindenki haja keratinból épül fel, de a hajtípusok, a haj állaga, és színe már megszabja, hogy mely ápolás az ideális számára. Tudod, hogy mi kell a hajadnak?

Vastag szálú haj

Kevesek kiváltsága ez a típus, leginkább csak a fekete vagy sötét hajú embereké. Az eme kategóriába tartozó hajszálak általában 1,5 milliméter átmérőjűek, erősebbek és tartásuk is sokkal jobb, mint a szőke vagy világos hajkoronáké. Viszont gyakrabban válik korpássá, ami nem épp a legvonzóbb dolog.

Az apró fehér pöttyök megjelenése mögött számos ok állhat: a fejbőr kiszáradása, zsírosodása, gyulladása, bizonyos hajápoló termékek túlzotthasználata. A vállakra hulló korpa ápolatlan hatást kelt, de szerencsére van rá hatékony megoldás. Próbáld ki a Revalid korpásodás elleni samponját, amely természetes módon regenerálja fejbőröd, és hajad!

Vékony szálú haj

A szőke és világos árnyalatú hajkoronák tartoznak ide, és a hajtípus legfőbb problémái közé a tincsek kiszáradása, töredezése és a hajhullás fokozódása tartozik. Mindezt hajerősítéssel és hajregenerálással orvosolni lehet.

Főként olyan termékeket kell keresni, amelyekben található selyemprotein és a keratin. A Revalid protein tartalmú samponja és balzsamja például hatékonyan erősíti és dúsítja a vékony szálú hajat a benne található tápláló összetevőknek köszönhetően. Tartása és strapabíróssága is javul, nem beszélve a formázhatóságról.

Száraz haj

Gyakori típus, de a genetika mellett a napi szokások is hamar kiváltják. A rendszeres hajvasalás, hajszárítás, dauer vagy épp hajfestés ugyanis szinte merénylet a haj ellen.

A magas hőfokon történő hajformázás kiszárítja a hajszálakat, míg a festékben található hatóanyagok durván roncsolják a haj védőrétegét. Ezek már külön-külön is azt eredményezik, hogy a haj szárazzá, töredezetté váljon.

De nem kell kétségbe esni, mert a haj egészséges, dús megjelenése visszaállítható némi hajregenerálással. Számos erre alkalmas hajápoló és hajregeneráló érhető el a Revalid hajkészítmények kínálatából, amelyek garantáltan helyre teszik a kócos szénaboglyát, csodásan csillogó, egészséges hajat varázsolva.

Zsíros haj

A leggyakoribb hajtípus, ami egyben rengeteg bosszúságot okoz. A zsíros hajat leginkább az igénytelenséggel társítják, tévesen. A gyorsan zsírosodó haj ugyanis nem más, mint a fejbőrben található faggyúmirigyek nem megfelelő működésének eredménye. Minden egyes hajszál mellett található egy úgynevezett faggyúmirigy, ami a hajszálak gyorsabb növekedését és előbukkanását segíti azzal, hogy síkosabbá teszi azok felületét. A növekedés elősegítése mellett a fejbőr és a hajszál védelme miatt is szükség van a faggyúmirigyekre. Túlműködése esetén azonban a haj nagyon gyorsan bezsírosodik.

A probléma megszűntetését nem az állandó hajmosással kell kezdeni, hanem a faggyútermelés optimalizálásával, amiben a Revitalid hajkészítményei nagy segítségünkre lehetnek. Ezek nem csak kímélik, de táplálják is a hajat, valamint megszűntetik a bosszantó zsírosodást.

Add meg hajadnak, amire vágyik, és meglásd csodálatos ragyogása mindenkit levesz a lábáról!

 

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com, pexels.com)