Jump to content

A szőkítés bevált ellenszerét keresed?

2017. 07. 30. 15:40

A hajfestés valóságos merénylet a hajszálak ellen, persze eme tevékenységnek is vannak fokozatai. A non plus ultra a szőkítés, de a vörös vagy épp fekete hajfesték is megkínozza a hajat. Ha hajhullás helyett dús sörényre vágysz, eláruljuk mivel kezeld a festés után.

Ritkán találkozni olyan szőke hajú emberrel, aki természetes, eredeti hajszínénél fogva az. Tekintve, hogy a szőkehajú emberek közel 75 százaléka valójában csak festeti a haját, és még mindig reneszánszát éli a nagyipari hajfestés, így nem lehet eme téma mellett szó nélkül elhaladni, akár barnáról, vörösről, vagy feketéről van szó.

Fested? A hajad nem örül neki

Majdnem mindegy, hogy mely árnyalatról beszélünk, mert a hajfestés minden esetben nagyon roncsolja a hajat. A festésnek egyébként három változata létezik: a világosítás, a színezés, a festés – ezek közül is van kevésbé és nagyon durván káros hatással bíró tevékenyég.

Mindenféle előképzettség nélkül talán még azt is kitaláljuk, hogy mely változata és mely színárnyalat az, amelyik a leginkább igénybe veszi a hajszálakat. Igen, a szőkítés és az ebből következő szőke hajszín.

A platina-vagy hidrogénszőke hajig azonban hosszú és a tincsekre nézve egészségtelen út vezet. A hajfestékek festék és oxidálószer keverékéből állnak össze, és működési metódusuk azon alapszik, hogy megbontva a haj külső védőrétegét, behatolnak a hajszálakba, megváltoztatják azok szerkezetét ezáltal tartósan elérve a kívánt színt. A szőke hajszín esetében ezt még meg kell fűszerezni egy kis hidrogén-peroxiddal, hogy az eredeti hajszín eltűnjön és helyette a választott árnyalat megmaradjon. Utóbbi viszont gyakorlatilag belemarja magát a hajszál belsejébe, és teljesen átalakítja annak szerkezetét.

Tehát, ha az árnyalatok és festési módok közül ki kellene választani a legek legjét, akkor valószínűleg a szőke hajszín és az addig vezető festés, hidrogén-peroxidos kezelés lenne az abszolút befutó.

Az egészséges szőke haj titka

Aki egyszer rákapott a szőke hajra, az nehezen mond le róla, viszont hajad egészségét nem szabad kockára tenni a tökéletes megjelenésért. Apró óvintézkedésekkel, azonban nem kell feláldozni a vad hajszínt. Egy szó mint száz: hajregenerálj. Például hajbalzsammal, regeneráló samponnal vagy pakolással.

Első sorban mégiscsak a balzsam lenne a nyerő megoldás. A Revalid termékekben például kifejezetten olyan tápanyagok találhatók, amelyek a hajszálak külső védőrétegének helyreállításához nélkülözhetetlenek.

A balzsam mellett a hajkapszulák is nagyon sokat tehetnek azért, hogy a tincsek jobban viseljék a havi rendszerességgel történő leszívást. Az egyedi összetétel alapján készülő, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó kapszulák segítik a keratinképződést, ami nélkül gyakorlatilag nem létezik egészséges hajszál. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét, így megér egy próbát, ha rendszeresen fested a hajad a hajszínek bármely árnyalatára.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)