Jump to content

Mit tudnak a házi samponok és mit a profi készítmények?

2017. 08. 02. 11:36

Megtalálni az igazi sampont és balzsamot hatalmas kihívás, de nem lehetetlen! A legkülönfélébb házi alapanyagokból is összeállíthatunk néhány változatot vagy kipróbálhatjuk a szakértők által összerakott termékeket.

A legmasszívabb fejbőrt is kikezdheti a számára nem megfelelő sampon. Főként a szulfát és parabén tartalmú samponok és hajápolók azok, amelyek gyakran váltanak ki irritációt.

Mit tudnak a gyógynövényből vagy házi szerekből készült samponok?

Sokan esküsznek a csalánsampon áldásos hatására. Köztudott, hogy a gyógynövényből álló samponok csökkentik az irritációt, és a fejsebek számát. Még jobban növelhetjük a hatóerőt, ha olyan terméket választunk, amelyben avokádó és gyömbér is található. Az avokádó főként a száraz hajra ajánlott.

Az otthon elkészíthető termékek közül népszerű, ami szódabikarbónát tartalmaz, mert ennek korpamentesítő hatása van. Elkészítése egyszerű, vegyünk egy szódabikarbónát, adjunk hozzá egy bögre vizet, rázzuk össze, és vigyük fel a hajra. Két-három percen keresztül masszírozzuk a bőrbe, majd mossuk le.

Zsíros hajra a citromos öblítés javasolt. Két kanál desztillált víz és két egész citrom levének a keverékéből előállított koncentrátumával öblítsük le a hajat, majd mossuk át tiszta vízzel.

Ritkuló, erősen hulló haj esetén ajánlott napi egyszer cseresznyefakéreg-teát fogyasztani, illetve beütemezni a heti étrendbe a halféléket, májat, és zöldségeket, amelyek kiváló vas és A vitamin források. Ezek táplálják a hajszálakat és erősítik a hajgyökeret.

Az oliva bogyó kezelés minden hajtípusra alkalmazható. Tisztítja a fejbőrt, és dúsítja a hajat. A pakolás során az oliva olaját alaposan elkenjük a hajszálakon, majd rizsport hintünk rá. Az egyveleget masszírozzuk a fejbőrbe, majd alaposan öblítsük le.

Bátrabbak kipróbálhatják a méz, citrom és szaké keverékéből készült pakolást, illetve a tojásfehérje sampont. Az előbb említett elkészítési módja: egy kanál méz, egy kanál citromlé, két kanál alkohol. Alaposan elkeverjük az összetevőket, és hajmosás előtt felkenjük 5-20 percre. Az eredmény dús és egészséges haj.

Bízd a profikra!

A házi praktikák mellett érdemes azok a hajkészítményeket is kipróbálni, amelyek nem allergizálnak, és kifejezetten az érzékeny fejbőrre készültek. A Revalid samponja és balzsamja például megfelel az iménti kritériumoknak.

Bőrgyógyászatilag tesztelt, formaldehid- és színezékmentes, nem allergizál, egyedi összetétel alapján készülnek, és különféle aminosavakat, vitaminokat, természetes kivonatokat és allantoint tartalmaznak. A kozmetikai termékeket férfiak és nők egyaránt alkalmazhatják, minden hajtípusra, cserébe pedig egészséges, dús és gyorsan növő haj jár. Ha már nem tudsz lemondani a mindennapos hajmosásról, akkor válasszd a legjobb megoldást!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)