Jump to content

Titkos félelemeink egyike: a női kopaszodás I. rész

2017. 08. 03. 16:05

A nők túlnyomórésze retteg a kopaszodástól, akár kimondjuk, akár nem. Hiszen, míg a férfiak esetében az evolúcióra fogva az ellenkező nem, nem fitymál érte, addig egy kopaszodó nő gyakran kap sértő megjegyzéseket. De mi áll a hátterében és hogyan lehet orvosolni?

A hajhullás mindkét nem esetében kardinális kérdés, és míg a férfiakkal elnézőbb e téren a világ, addig a nőkkel nem, sőt. A kényes kérdés a gyengébbik nem esetében még inkább hangsúlyos, mert sokszor a nőiességük, és önbizalmuk elvesztésének érzetével jár párhuzamosan.

A kopaszodásnak a nők esetében több fajtája létezik és kiváltó okaik majdnem olyan szerteágazók, mint maguk a jelenség. Az anagén hajhullás, a foltos hajhullás, a diffúz hajhullás, mind-mind más tünettel és hajhullási formával jelentkezik.

A női kopaszodás

Nyilván nem csak három dolog vált ki a nőknél a kóros hajhulláson túlmutató folyamatot, ám ezek a leggyakrabban előfordulók.

A diffúz hajhullás jelentkezik leginkább, ami a szervezet hormonális változásainak számlájára írható. Gyakorta szülést követően, vagy a fogamzásgátló szedésének abbahagyása után jelentkezik, de a terhesség alatt is felbukkan, habár az inkább a vashiány miatt lehetséges. Ami a hiánybetegségeket illeti, a B-komplex vitamin és a cinkhiány is okozhatja ezt a fajta hajhullást.

Több betegség is meghúzódhat a hátterében, például a pajzsmirigyproblémák és az anyagcsere-betegségek, illetve felszívódási zavar jele is lehet. Ha műtétet követően kezdett el hullani a haj, szintén e változatával van dolgunk.

A stresszes időszak is előidézheti, viszont jó hír, hogy hogyha a kiváltó okot sikerült megszüntetni, a haj visszanő, ám ezt a folyamatot számos hajregeneráló készítménnyel még egyszerűbbé és gyorsabbá tehetjük.

A Revalid hajkapszulái például úgy lettek kifejlesztve, hogy a haj számára az összes nélkülözhetetlen vitamint és áványi anyagot tartalmazzák. Egyedi összetétel alapján készül, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz, mindezekkel segíti a keratinképződést. Olyan természetes vitaminok is fellelhetők benne mint az A-, E-, H-vitamin valamint, folsav, cink, és a már említett, aminosavak.

A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét. Látható változásokat idéz elő a fent említett hajhullás esetén, így érdemes kipróbálni.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)