Jump to content

Hallottál már a testtekercselésről?

2017. 08. 17. 17:05

Kezd nagyon divatba jönni a furcsa hangzású kezelés, aminek hatására a test tökéletes formát ölt. A nyári strandszezonban is csodákra képes az eljárás, ami ráadásul a narancsbőrt is eltünteti. De vajon csak átmeneti a csodahatás?

A fővárosban már egyre több és több kozmetikai szalonban elérhető a kezelés, ami nem alakformáló hatásáról ódákat zengenek. Az Európát is meghódító módszer a hideg-meleg hőhatáson alapul, aminek hatására a test izzadni kezd, a súlyvesztés beindul, utána pedig kezdetét veszi a móka.

Tekercselni a testet?

Furcsán és egy kissé elképzelhetetlenül hangzik a testtekercselés, de leginkább úgy kell elképzelni, mint egy relaxációs kezelést. Több változata létezik, a kívánt eredmény elérésének céljából. A leggyakoribbak közé a cellulitos, az agyagos, az iszapos, a gyógynövényes, az algás, a paraffinos, az olajos és a csokoládés tekercselés tartozik.

A cellulitos tekercselés lényege, hogy csökkentse a narancsbőr okozta mélyedéseket a bőrön. Ennek hatása és hatékonysága egyébként valós, de átmeneti. Narancsbőr eltüntető hatása annak tudható be, hogy hidratálja a bőrt, viszont hosszú távon azért nem ajánlatos, mert a kezelés maga nem bont zsírt (lévén, hogy csak izzaszt), így a narancsbőr ott marad, csak feltöltődik. Az agyagos tekercselés ezzel szemben a bőrfeszesítést és méregtelenítést célozza meg, hasonlóan az agyagos és algás kezeléshez. A gyógynövényes tekercselés során a nyirokkeringés felpörgetése a cél, míg a paraffinos tekercselés az ízületi gyulladások ellenszereként ismeretes. Az olajos tekercselés az aromaterápiával mutat némi hasonlóságot: nem csak ellazít, hanem hidratál és fogyaszt.

Hogyan kell elképzelni a tekercselést? A bőrradírozás után a testet bevizezik, és felviszik a szükséges anyagokat (iszap, olaj, stb.) majd körbe tekerik a testet egy meleg bandázzsal, amire még egy rétegben termál takaró kerül. A kezelés maga 30 percet, 1 órát is igénybe vesz. Néhány kozmetikai szalonban ezt az időt félhomályos gyertyafénnyel, és relaxációt elősegítő zenékkel teszik még nyugtatóbbá.

A kezelés után a súlyvesztés látszik, ám hosszú távon nem olyan hatékony, mivel a módszer a test hőleadásának fokozásán alapszik, azaz az izzadáson, vízvesztésen. Három- négy napig látványos, ám utána szépen lassan visszaáll az eredeti formájába.

Relaxációs kikapcsolódásnak tökéletes, de ha hosszú távon szeretnéd megőrizni tested karcsúságát azt a teljes életmódváltással, és a rendszeres sporttal tudod elérni. Az ilyen jellegű kezelések maximum kiegészítésként vagy regenerálódásként jöhetnek szóba.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)