Jump to content

A hajad mindent elárul az egészségedről

2017. 08. 31. 10:10

Szervezetünk hogylétének legkiválóbb visszajelzője a hajunk. Már a legkisebb változásokat is szemmel látható módon adja tudtunkra, így nem árt jobban odafigyelni rá.

Ha a szem a lélek tükre, akkor a haj az egészségé, ugyanis hajszálink a stresszesebb időszakot is megsínylik nem azt, hogyha komolyabb betegségről van szó.

Mit üzen a haj?

Nem ártana odafigyelni hajunk minőségére, szerkezetének megváltozására, netán az állag módosulására, ugyanis intő jelei lehetnek egy-egy komolyabb betegségnek, ahogy a túlstresszelt szervezetnek is.

A nehezebb, frusztrációval és idegeskedéssel teli periódusok során a haj gyakorta hullani kezd, ami a stresszből fakadó nem megfelelő táplálkozással is kéz a kézben jár. A stresszes állapoton túl a szervezet egészségügyi visszajelzőjeként is szolgál. Mivel a hajat a fejbőr hajszálerei táplálják és tartják életben, így ha a szervezet egyensúlya felborul, az szinte rögtön szemmel láthatóvá válik. De lássuk, mi mindent mondd el a hajad, helyetted.

Kezdjük az egyik leggyakoribbal a korai őszüléssel. A sokak rémálmaként számon tartott korai őszülés a –az örökletes gének mellett- valami másra is felhívja a figyelmet. Általában a hiánytüneteket jelzi valamint a vashiányt és a vérszegénységet. A korai őszülés féken tartható, ha az általános vitaminhiányt kezeljük, mindemellett pedig sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk. Kifejezetten hatékonynak őszülés „ellenszernek” tartják a sóskát a benne található vastartalma miatt. A shou wou chi nevű gyógynövénybor is hasznos, csak kevesen ismerik. Pedig utóbbi jó a májra, és a fáradt szemre is. Elég belőle csupán egy-két evőkanálnyi ahhoz, hogy hatását kifejtse.

A hajhullás a másik leggyakoribb jelenség. Egyrészről okozhatja szervezetben lévő gyulladás, vagy intenzív stressz, másrészről pedig a nem megfelelő étrend. Utóbbit étrendkiegészítőkkel orvosolhatjuk, míg a stressz sportolással próbáljuk levezetni a fennmaradó esetek kizárására pedig érdemes a megfelelő szakembereket felkeresni.

Végezetül a fénytelen haj keringési problémákra, vitaminhiányra, bélbetegségre utalhat, míg a korpásodás a rossz emésztés jele.

Van megoldás!

A legegyszerűbben a fénytelen haj és a hajhullás orvosolható, ha szervi probléma nem áll a háttérben. Mert ez esetben valószínűleg tápanyaghiány okozza, amelyet étrendkiegészítővel hamar helyrebillenthetünk.

A Revalid készítményei tápanyagban gazdagok, az egyedi összetétel alapján készülő, aminosavakat és vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazó kapszulák segítik a keratinképződést, ami nélkül gyakorlatilag nem létezik egészséges hajszál. A készítmény hozzájárul a haj növekedéséhez, rugalmasságához, és esszenciális tápanyagokkal látja el a hajhagyma belsejét, így megér egy próbát, ha rendszeresen fested a hajad a hajszínek bármely árnyalatára.

A Revalid termékek szintén megoldást nyújtanak a korpásodás bármely változatára, ahogy a hajhullásra is. Próbáld ki, és számolj le a betegségekkel!

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)