Jump to content

Ápolj sarkat citrommal!

2018. 05. 13. 16:00

Közeleg a nyár, ami egyet jelent a szandálszezonnal. Számolj le a bőrkeményedésekkel, berepedezésekkel és lépj bátran utcára, zokni nélkül is.

A citromról két dolog ugrik be az embernek: az hogy savanyú, és hogy tele van C-vitaminnal. Nos, utóbbi két dolognak köszönhető bőrregeneráló és sejtfiatalító hatása, ami tetőtől talpig mindenhol bevethető, így az igénybe vett sarkakon is.

A C-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az öregedési folyamatok lassításába, ugyanis a vitamin elősegíti a ráncok és a bőr apróbb hibáinak megelőzését. Elfogyasztását követően fokozódik a méregtelenítés, így a bőr is simábbá, feszesebbé válik.

A bársonyos puha sarok titka

A csodakrémek és drága sarokápolók helyett elég, ha leugrasz a közértbe egy friss citromért, és hagyod, hogy a természet elvégezze a dolgát.

Az esztétikus sarkakért vágj félbe egy citromot és a két felet helyezd a sarkadra. Bújj bele egy zokniba, hogy a gyümölcs ne csússzon el, és néhány órán keresztül hagyd rajta. Citrommal a sarkadon nem szerencsés mászkálni, így a regenerálást, és hámlasztást inkább az esti órákra hagyd, amikor nincs más dolgod, mint kipihenni a nap fáradalmait.

Egy-két óra citromkúra és többé nem akarsz zárt cipőbe bújni, hiszen a szép és ápolt sarkakat miért kellene dugdosni.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)