Jump to content

Mitől marad friss a smink a hőségben?

2018. 05. 26. 09:00

A nyári forróságban szinte nincs az a smink, ami ne folyna le a hőségben. Sminkfixáló ide, sminkfixáló oda, bizony nem mindegy, hogyan sminkelünk nyáron.

Az idei sminktrend egyértelműen a trópusokról érkezett hozzánk: narancs, limezöld, fukszia, korall, míg az intenzív színek egy kicsit háttérbe szorultak.

Szemceruza

A tartós smink azonban nem a színválasztáson, hanem sokkal inkább a termékválasztáson múlik. Ha biztosra akarsz menni, válassz vízálló szemceruzát, mert a hagyományossal ellentétben az alsó szemhéj belső ívén sem kenődnek el.

Szájfény

A szájfény már más dolog, arra sajnos nincsen univerzális megoldás, így jobb, ha a nyári időszakra hűvösre teszed. Szép, de nem tartós, a melegben pedig pillanatok alatt megadja magát. Ugye nem akarsz mindenhol ragacsos lenni?

A tartós smink titka

Minden a fedésen és a tapadáson múlik. Nyáron javallott krémes szemhéjfestéket és alapozót használni, ami aztán rögzíti a pirosítót a szemfestéket és púdert. Utóbbi a fixálásért és a színkompozíció megtartásáért felelős. A titok? A színtelen porpúderben rejlik.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)