Jump to content

Hol vásároljunk naptejet?

2018. 07. 18. 12:00

A legbiztonságosabb az, ha mindenki a gyógyszertárakban vásárol leégés elleni szert - közölte a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke az Inforádió Aréna című műsorában. Hankó Zoltán hozzátette: azt, hogy milyen naptejek kerülhetnek a patikákba, egy belső rendszerrel lehetne szabályozni, amelyet az étrend kiegészítőknél már használnak.

 

Javában tombol a nyár, a boltok, patikák polcait pedig ellepték a különböző árú, és minőségű naptejek. Ember legyen a talpán, aki a bőség zavarában tud választani a számtalan termék közül. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke szerint az a legbiztonságosabb, ha a gyógyszertárban szerzünk be magunknak leégés elleni szert.

Hankó Zoltán azt is elmondta, hogy nem minden naptejet forgalmazhat gyógyszertár, bizonyos jogszabályi előírásoknak meg kell felelni, hogy a patikák polcaira kerülhessen a termék.

Az elmúlt években kialakítottunk egy olyan rendszert, hogy ezeknél a termékeknél a hiányzó hatósági ellenőrzést egyfajta belső kontroll mechanizmussal próbáljuk meg kiegészíteni - mondta. Következő fázis a leégés elleni szereknek az ilyen jellegű kontrollja - tette hozzá.

Mindezeken kívül ha valaki nyaralni megy, akkor az utazáshoz egyéb szükséges gyógyszerekről is kaphat felvilágosítást, tehát egy egész komplett csomagot össze tudnak rakni, és akkor egy helyen, egyszerre meg tudja oldani ezt a problémát - emelte ki Hankó Zoltán.

(Forrás: biokalauz.co.hu;orientpress | Kép: pixabay.com)