Jump to content

Regenerálódj tökkel: DIY arcmaszk a téli hidegben

2019. 01. 09. 14:30

A tökből kiváló enzim maszkot lehet készíteni, amiért garantáltan hálás lesz a bőröd!

Bármennyire furcsán hangzik, tökből is lehet készíteni házi bőrápoló készítményt. Először is azért jobb, mint a bolti, mert itt mi mérjük ki a mennyiséget, és mi válogatjuk meg a minőséget is. Emellett pedig pénztárcakímélő, hiszen ez a hónap a tök kedvelők paradicsoma.

A tökből készített enzim maszk finoman hámlasztja és feltölti a bőrt. Ha egyéb vitaminban dús összetevőkkel kombináljuk, még jobb hatást érhetünk el.
Egy bevált bőrregeneráló, és színvisszaadó recept: Turmixgépben pépesítsünk össze 2 közepes almát (apróra vágva), 1 közepes tököt (szintén apróra vágva) és 3 evőkanál mézet. A kész masszát vigyük fel az arcra és hagyjuk állni 15-20 percig, majd langyos vízzel lemossuk. A hatása garantált!

Egyébként a bőrregeneráló hatása mellett azért érdemes még tököt fogyasztani, mert A főzőtök levében szerves nátrium és só található, amiket a máj nagyon jól tud hasznosítani. A cukorbetegségben szenvedőknek ajánlott a nyers tök fogyasztása, mivel a só és a nátrium a vérbe felszívódik, és ezzel egyidőben csökken a vér cukortartalma. A termésben található magvak gazdagok fehérjében és esszenciális zsírsavakban, de található bennük még fitoszterol, E-vitamin, szelén, mangán, réz és cink is.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)