Jump to content

Ételek, amelyektől megszépül a bőröd

2020. 03. 30. 17:05

A borongós idő, pont kapóra jön az arcregeneráláshoz, amit nem csak krémekkel, pakolásokkal, hanem néhány étel rendszeres fogyasztásával is elérhetünk. Mitől lesz puha, egészséges, pattanásmentes a bőr? Íme néhány falat, ami nem csak finom, de bőrszépítő tulajdonságú is.

Néha a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb változásokat. Így van ez a táplálkozással is. Egy kis odafigyeléssel visszaforgathatod az idő kerekét, de legalábbis lelassíthatod.

Az egyik legjobb bőrápoló táplálékunk a hal. A magyarok alapvetően nagyon kevés halat fogyasztanak a szomszédos országokhoz hasonlítva is, ami nem csak bőrünk, hanem hangulatunk hirtelen változásán is meglátszik. Ugyanis a halban megtalálható a mindkettő számára fontos tápanyag, az omega 3 zsírsav.

Az omega 3 zsírsav nem csak természetes hangulatjavító, hanem bőrfiatalító is. Az omega-3 zsírsav javítja a bőrsejtek állapotát, gazdag tápanyaggal látja el azokat, így az arcbőr sokkal simább és feszesebb lesz.Egy a gond vele, a szervezet magától nem képes előállítani, ezért csak a megfelelő étrenddel pótolható. Az omega-3 zsírsav javul bőrsejtjeid állapota, ezáltal sokkal simább és feszesebb arc tekint majd vissza rád a tükörből.

Halfogyasztás a szívünkre is jó hatással van, mert a jó koleszterin szint fenntartását támogatja, ami megakadályozza az ártó LDL-szint megemelkedését, így a szívbetegségek kockázata is csökken.

A halételek mellett a rostok is kitüntetett szerepben vannak. A magas rosttartalmú ételek segítenek a méregtelenítésben, így a nem kellő anyagok hamarabb kiürülnek a szervezetből. Ergo búcsút inthetünk a pattanásoknak, aknéknak és bőrelváltozásoknak, sőt a ráncok mélysége is csökkenthető.

A rostok kiűzik a bélrendszerből a bélflórát károsító anyagokat, több teret hagyva azok ideális működésének és a tápanyagok gyorsabb felszívódásához. A rostban gazdag táplálkozás mellett heti egyszer arcradírozni is lehet a maximális eredményért.

Végezetül a joghurtról is érdemes szót ejteni. A joghurt egész szervezetünkre jótékonyan hat, de főként bőrünkre, ugyanis ezek a legjobb kalciumpótlók. Megfelelő mennyiségű joghurtfogyasztással a kimerültség apró jelei eltűnnek, és a bőrsejtek is újult erőre kapnak. A joghurt a bélflóra működését is támogatja, ami a bőrön is meglátszik: kevesebb pattanás, kevésbé mély ráncok. A natúrjoghurt és a kaukázusi kefir egyaránt képes visszaadni a bőr feszességét, és elfogyasztva vagy pakolásként is azonos hatású.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)