Jump to content

Minden, ami drágább az jobb?

2020. 09. 08. 09:05

Sokan esnek abba a tévhitbe, hogy a kozmetikumok közül az ár garanciát ad, pedig olykor az olcsóbb termékek is vannak olyan jók, mint költséges társaik, csak azt kell tudni, mit keressünk.

A szépségápolásra egy kisebb vagyont el lehet költeni, amikor egy alapozóért gond nélkül kifizetünk háromezer forintot egy szemceruzáért pedig kettőt, és akkor még alig vásároltunk valamit, amire egy nőnek szüksége van. Viszont, nem minden esetben kell a több ezer forintosat kiválasztani, mert bizony van, amiből az olcsóbb is megéri.

Haj

Sampon, balzsam és különféle ápolószerek minden nő fürdőjében fellelhetők. Nos, az első, amin egy csomót spórolhatsz, azok ezek. Az olcsóbbak is ugyan olyan jól működnek, mint drága társaik.

Alapozó és szemceruza, na meg a rúzs

Ha azt hitted, hogy a többezres alapozó fed csak hibátlanul, akkor tévedsz. Ki lehet fogni olyan alapozókat nagyon olcsón, amelyek a megszólalásig hasonló eredményt érnek el. Nincs ez másképp a szemceruzákkal sem, de a rúzsokra érdemes áldozni.

Púder, szempillaspirál

Drága alapozóhoz drága púder, de alapvetően nem lehet nagyon mellényúlni. Ha bátor vagy és inkább a természetességet részesíted előnyben, próbáld a céklából készíthető púdert. A szempillaspirál más téma. Ott a már bejáratott márkát érdemes venni, mert a spirálok sokaknál durva allergiás reakciót váltanak ki.

Körömlakk

Hasonlóan a rúzsokhoz, érdemes a drágábbat választani, mert itt az ár valóban ad némi garanciát a hosszabban tartó fedésre, és a színárnyalatok teltségére.

Krémek

Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni, maximum lassítani egy kicsit. Az arckrémek közül erre az olcsóbbak is megfelelőek, bár van, aki csak a nagymárkákra esküszik. Ami a szemkörnyéki ápolást illeti ott mélyre kell nyúlni a pénztárcában. Habár a házi készítésű szemkörnyék ápoló nagyon hatékony tud lenni!

Dezodor

Na az az egyetlen dolog, amin tényleg nem szabad spórolni. Az olcsó húsnak híg a leve elv itt tökéletes érvényesül, mert egy kiadós, izzasztó edzést nem élnek túl az olcsóbb, kismárkák.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)