Jump to content

A kávé nem csak felébreszt, hanem a szemkörnyéket is rendbe rajka

2020. 09. 10. 17:07

A kávé jótékony hatását minden korán kelő ismeri, és a szépségápolásban is kedvelt alapanyag. Te magad is hatékony szemkörnyéki ápolót készíthetsz darált változatából, mely szinte újjá varázsolja megfáradt bőröd és eltünteti a sötét karikákat.

A kávézásnak számos előnye van, melyek kutatások tucatjai is alátámasztanak. Egy 2011-es, nők bevonásával végzett harvardi kutatás arra is kitért, hogy a rendszeres kávézás 20%-kal csökkenti a depresszió kialakulását, és 53%-kal az öngyilkosságra való hajlamot. A vizsgálat a jelenséget azzal magyarázta, hogy a koffein az agyat nyugalmi állapotba helyezi. Szintén a Harvard Egyetemhez köthető az a kutatás, mely azzal az eredménnyel szolgált, hogy a koffein csökkenti az ösztrogén és inzulin szintjét –ha azok túltermelődnek-, melyek hozzájárulnak a méhnyakrák kialakulásához. A 2009-es évektől kezdve több klinikai kutatás zajlott és zajlik a mai napig, melyek a kávét a Parkinson-kór, a májrák és II típusú cukorbetegség megelőzőjeként tűntetik fel.

A kávéról ezen kívül köztudott, hogy elégeti a felesleges zsírt, azáltal hogy serkenti az anyagcsere folyamatokat, illetve a narancsbőr és az öregedés egyik hatékony ellenszere. Utóbbi azzal magyarázható, hogy a tele van antioxidánsokkal és olyan vitaminokkal, melyek a bőrön át felszívódva regenerálják a szöveteket.

A kávés pakolástól a szemkörnyéki vékony bőr újra puhává és simává válik, illetve a bőrelszíneződések is elhalványulnak. Amire szükséged lesz az otthoni kezeléshez az egy kiskanál darált kávé, amit egy benedvesített vattával vigyél fel az érintett terültre. Hagyd rajta öt percig, majd alaposan öblítsd le. A kávés bőrregenerálást akár havi két alkalommal rendszeresítheted is.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)