Jump to content

Anne Hathaway keveset és főleg biozöldséget eszik

2013. 12. 20. 17:16

A Golden Globe és Oscar-díjas színésznő tökéletes alakja miatt nagyon oda figyel, hogy mit fogyaszt. Táplálkozásában a biozöldségeké a főszerepA 31 esztendős színésznő 10 évig vegetáriánus volt, de most is tudatosan figyel az étkezésekre. Idén a jubileumi, hetvenedik alkalommal adta át a Golden Globe-díjakat a hollywoodi külföldi tudósítók szövetsége (HFPA).  A legjobb komédia/musical kategóriában Anne Hathaway nyerte a legjobb női mellékszereplő kategóriát a Nyomorultak című musicalben nyújtott alakításáért. Amerika egyik legfelkapottabb és legsikeresebb színésznője azonban a szerepei mellett, kiváló alakjával is kivívta az elismerést.

A 31 esztendős színésznő ereiben ír, francia és amerikai vér folyik, ennek köszönheti különlegesen szép arcvonásait, de az alakjára épen ezek a gének miatt vigyáznia kell. Ha diétáról van szó, radikális szabályokat kell betartania, és szigorúan ragaszkodik is az elhatározott elvekhez. Laktózérzékenysége miatt rendszeresen kis adagokat eszik, és a szokottnál is jobban odafigyel arra, hogy mit. Szervezete túl lassan emészti a sült, főszeres ételeket is, akárcsak a lisztből készült finomságokat. Ugyanakkor előszeretettel fogyaszt bio-zöldségeket és teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret.

Az Oscar-jelölt színésznő korábban 10 évig vegetáriánus volt, melyet mostanra felváltott a teljes értékű étkezés, de rendszeresen folytat 48 órás léböjt-kúrákat. Hathaway első jelentős szerepét 2001-ben Garry Marshall családi vígjátékában, a Neveletlen hercegnőben (The Princess Diaries) kapta, Julie Andrews partnereként, ami megalapozta karrierjét.

Hatalmas siker volt Az ördög Pradát visel című film, melyben Meryl Streeppel játszott együtt, 2008-ban pedig Steve Carell partnere volt a Zsenikém - Az ügynök haláli című filmben. Ugyanebben az évben a kritikusok között is komoly elismerést ért el a Rachel esküvőjében nyújtott alakításával, amiért több díjat is nyert, illetve Oscar-díjra is jelölték, Legjobb női alakítás kategóriában. (forrás:biokalauz.hu/napidoktor.hu)

Fotó: neszeszer.blog.hu/