Jump to content

Személyiségtípusok I.rész - A szangvinikus

2014. 08. 11. 19:00

A legalapvetőbb személyiségtípusok négy nagy csoportra oszthatók. Az, hogy melyik típusba tartozunk nagyban befolyásolják döntéseinket, és a mindennapi helyzetekkel való megküzdés formáit. Íme, a legfőbb jellemzők, sorjában.

A négy fő csoport a szangvinikus, kolerikus, melankolikus és a flegmatikus.
Most bővebben a szangvinikus személyiség típus jellemzőiről lesz szó.

Ezt a fajta embertípust, leginkább három szóval lehetne jellemezni az ilyen embereket: optimisták, beszédesek, és extrovertáltak. Igazi energiabombák, akikre irigykedve néznek társaik, kimeríthetetlenségük miatt. Ahol feltűnnek, gyorsan a társaság központjává válnak, nagyon szeretnek emberek közt lenni. Tipikus „hangadók”, és tréfamesterek. Pont ezek miatt sokan szeretnek a társaságukban lenni, pozitív kisugárzásuk környezetükre is hat. Kreatív, színes egyéniségek. Rajonganak a spontán dolgokért, és új ötletekért. A rájuk bízott feladatokban szeretnek brillírozni, új szemszögből megoldani a dolgokat.
Azonban jellemző negatívum a naivság, és hajlamosak a környezet irányítása alá kerülni, csak sodródni az árral. Lobbanékony természet, szétszórtság és szervezetlenség jellemző erre a típusra. Ezek társulnak a megbízhatatlansággal, nyugtalansággal, szétszórtsággal. Ha valamihez nincs, kedvük félreteszik, még a munkát is. Gyűlölik az egyedüllétet, és állandó figyelemben szeretnek élni.

Holnap a kolerikus személyiség típus lesz terítéken.