Jump to content

Személyiségtípusok IV.rész - A flegmatikus

2014. 08. 14. 09:00

Az utolsó személyiségtípus a flegmatikus. Mint jellemvonás, és a flegmatikus szó mellé társított asszociációink ez esetben részben helyesek.

A flegmatikus ember, túlontúl nyugodt. Egyszerűen lehetetlen kibillenteni higgadtságából. A legzűrösebb, és stresszesebb helyzetet is lazán kezeli. Ebből fakadóan nyomás alatt jól teljesítenek. Nem egy érzelgős alkat, lassan alakulnak ki benne az emóciók. Épp ezért szociálisan passzívnak tűnhet. Jobban szeretik megfigyelni az embereket a társalgást, mint részt venni benne. Az olyan tevékenységeket kedveli inkább, ami nem igényel nagy aktivitást, nehéz motiválni. Nem kapkod, és nem kiabál, maga a megtestesült nyugalom,és lassúság. Kicsit egy bölcs lajhárhoz hasonló.
Negatív tulajdonságként demotiváltsága, és lustasága kidomborodik. Kényelmes alkat, ami nem csak a tevékenységekre értendő, hanem felfogásra, gondolkodásmódra, és beszédkészségre is. Gyűlöli a kényszerdolgokat. A feszültséget jól tűri, de konfliktuskerülő, így nem fejti ki problémáit. Jó hallgatóság, és kiválóan alkalmazkodik. Alapvetően meg van elégedve életével.