Jump to content

A boldogság titka

2014. 10. 11. 19:00

Hogy érzi magát ma? Kicsit lehangolt, esetleg kedvtelen, vagy csak semleges? Kíváncsi arra, mi a boldogság forrása?

Hogy tehetjük magunkat boldogabbá? Mi teszi az embereket elégedettebbé? Jó kérdés. Van, akinek pár jó falat, egy finom ital, egy kiadós kirándulás mosolyt csal az arcára, de legtöbbeknek sajnos ez kevés. A pozitív életfelfogású emberek még a rosszban is a jót keresik, de mi a helyet a pesszimistákkal? Egyik véglet sem egészséges. Az aranyközépút valahol az elégedettség és nyugalom határán van.

A Hollandiában található World Happiness Database egyesület összegezte, egyesítette az eddigi boldogsággal kapcsolatos felméréseket és kutatásokat. Az eredmény nem meglepő, és nem kell hozzá szakértőnek lenni. Mindenkit más tesz boldoggá, így ez által megint nem jutottunk közelebb a tökéletes boldogság kulcsához.

Ám pár érdekességet azért megosztanék, ami a fent említett kutatásokból származik. A boldogságszint növeléséhez elvileg hozzájárul az, ha az embernek van gyermeke, és az is, ahogyan vélekedik magáról, ha szépnek, jóképűnek tartja magát, az is hozzájárul a jókedvhez. Ugyan úgy, ahogy egy hosszú távú kapcsolat is. A szakértők szerint teljesen egészséges egy teljes napból 10%-ot szomorkodni, hiszen képtelenség, hogy egész nap boldogak legyünk.

Végül, pedig a világ legelégedettebb lakosainak országa: Costa Rica, a legszomorúbb pedig Chad és a szomorúsági lista többi országa is mind Dél-Afrikban található.


(A kép forrása: http://deliveringhappiness.com/)