Jump to content

Half-Drag Queens

2014. 11. 02. 16:00

Hallott már a „Half-Drag Queen” életformáról? Ők azok a férfiak, akik egy-egy éjszakára királynővé, énekessé, egy élő művészeti performansszá válnak. Lenyűgöző képek, érdekes vallomások, egy különleges világból.

Az egész világot bejáró képsorozat készült azokról a férfiakról, akik egy-egy éjszakára női bőrbe bújnak. A fényképeket Leland Bobbé, New York-i fotográfus készítette, aki talán nem is gondolta, hogy a Half-Drag stílus megörökítése ennyi érdeklődőt vonz majd.

Állítólag az egész kampány egyetlen Facebook-ra feltöltött képpel kezdődött, amit annyian tetszikeltek, hogy nyomban kezdetét vette egy a kérdést jobban körbejáró sorozat.
A fényképész nem volt szégyenlős, és nyíltan rákérdezett olyanokra, amelyek a nagyérdeműt foglalkoztatják a Half-Dragokkal kapcsolatban, így nem csak az arcukat, de gondolataikat is rögzítette a modelleknek.

A Drag Queen-ek bárokban, klubokban lépnek fel. Van, hogy híres énekesnőket utánoznak, de gyakran saját produkcióval lépnek fel. Mielőtt még bárki is ítélkezik, érdemes azt átgondolni, hogy ez csak egy showműsor, ők pedig a „kellékei”, hiszen az extrém, a nem hétköznapi sokkal jobban érdekli az embereket, mint a hagyományos dolgok. Külföldön ez már egy külön műfajnak számít, egy kifejezett művészeti ágnak. Persze itthon, ez nem ennyire elfogdott.

Az ilyen férfiakat azonnal homoszexuálisnak vagy transzvesztitának bélyegzik, pedig legtöbbjük még közelében sincs ezeknek a címkéknek. Ők magukat nem tarják sem transzvesztitának, sem melegnek, mert legtöbbjük valójában – és nem teljesen – nem az.
Ne ítélkezzen! Legyen nyitott, és befogadó! A teljes fotósorozat itt megtekinthető.



(A képek forrása: http://petapixel.com/)