Jump to content

Az non-stop boldog emberek 8 szokása

2015. 04. 16. 16:00

Mindenki boldogságra vágyik, ám sokan csak a nyomában loholnak. Pedig nem kell sok minden ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Ezzel a pár tippel holnap talán jobb napja lehet.

A Johns Hopkins University összeszedte azt a 8 dolgot, mely boldoggá teszi, és azokat melyet a kiegyensúlyozottak művelnek.

Önnyugtató rituálék. Az élet számtalan stresszes és nehéz szituációt tartogat, ami vagy padlóra küldi az embert, vagy az egekig emeli. A kulcs a megbirkózás, épp ezért a nehéz helyzetekben, döntés előtt muszáj megnyugodni, és racionálisan gondolkodni, bármennyire nehéz is. A kapkodás, kétségbeesés vezérelte megoldások a lehető legrosszabbak, így az elhatározás előtt meditáljon, sportoljon, a lényeg hogy vezesse le annyira a feszültséget, hogy ésszerűen tudjon gondolkodni. Ez a siker és az azt követő megérdemelt boldogság nyitja.

A kihívások pozitív szemlélete. Akármennyire közhelyes is, ha az ember úgy áll valamihez, hogy „biztos nem fog sikerülni”, akkor az úgy lesz. Mert akarva akaratlanul a tudatalattija úgy irányítja a cselekedeteket, hogy ne a lehető legjobb jöjjön ki a helyzetből. Ha viszont pozitív szemlélettel áll a legnehezebb feladat elé, és hisz magában, akkor brillírozni fog, bár ehhez szükség van egy nagy adag kitartásra, és egy csipet maximalizmusra is.

Nem menekülni a kihívások elől. Az ok nagyon egyszerű, minél nagyobb célkitűzést ér el az ember, annál inkább növekszik az önértékelése, önbecsülése, és ez kihat a napi boldogságra is. Ám, aki kényszeresen menekül mindenféle nehéznek tűnő feladattól, az nem jut egyhamar előre.

Nem önostorozzák magukat, és a jó tulajdonságaikra koncentrálnak. Talán ezt nem kell túlmagyarázni. Ha az ember állandóan kritizálja magát, a még megmaradt önértékelése is romokban fog heverni, és úgy elég nehéz megtapasztalni a boldogságot és jókedvet, hiszen minden olyan ember, aki elégedett magával, csak emlékezteti arra az egyént, hogy ő mennyire „szerencsétlen”, „haszontalan” stb. Úgyhogy, fel a fejjel, mert narcisztikusnak lenni még mindig jobb, mint depressziósnak!

Folytatás holnap! Tartsanak velem!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://i.huffpost.com/)