Jump to content

Az non-stop boldog emberek 8 szokása II.rész

2015. 04. 17. 16:00

Mindenki boldogságra vágyik, ám sokan csak a nyomában loholnak. Pedig nem kell sok minden ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében. Ezzel a pár tippel holnap talán jobb napja lehet. Jöjjön a folytatás!

A Johns Hopkins University összeszedte azt a 8 dolgot, mely boldoggá teszi, és azokat melyet a kiegyensúlyozottak művelnek. Tegnap az első négy boldogságtitokról hullott le a lepel. Ha lemaradt, itt pótolhatja.

Meg kell szabadulni a mérgező kapcsolatoktól! Ez egy fontos állomása a boldogsághoz vezető útnak, ugyanis, aki ezt nem teszi meg, azt valaki mindig vissza fogja majd tartani. Hiszen a savanyú ember, nem örül a más sikerének, és inkább abban leli örömét, ha a másikat is elkedvteleníti egy pillanat alatt. Na meg ott vannak azok, akik előtt már az ember kínosnak érzi a jókedvet, vagy a saját sikerének elmesélését, hiszen nem akarja azzal megbántani kevésbé sikeres társait. Na de kérdem én, tényleg szükség van ilyen ismerősökre? A kapcsolat addig hasznos, míg építő jellegű, utána csak gátolja az embert az előretörésben. Nem beszélve arról, hogy a hasonszőrű társaktól az ember több pozitív energiát, és megerősítést kap, ami még inkább támogató erővel bír.

Meg kell ünnepelni a kis győzelmeket, sikereket is. Hiszen minden apró diadal igazi dicsőség. Nem csak segíti a pozitív attitűd megmaradását, hanem növeli az optimista életszemléletet is.

Belső harmónia vol.1: Ne állítsunk irracionális célokat magunk elé. Az önmotiválás szép dolog, és néha tanítani kéne, viszont a túlzott hajtás, az extra magas célok bumeránghatást érnek el. Ha az ember nem tudja elérni kitűzött céljait, egy idő után alábbhagy lelkesedése, esetleg szorongós, kihíváskerülő alkattá válhat.

Tervezzünk előre. Az élet bizonyos területein igenis lehet előre tervezni, legalábbis nagyvonalakban mindenképp. Ha ehhez hozzávesszük az esetleges „mi lenne, ha” történéseket, akkor egészen kontrol alatt tarthatjuk a mindennapokat, és ez a fajta stabilitás –érzete – elengedhetetlen a lelki és testi harmóniához.


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(A kép forrása: http://i.huffpost.com/)