Jump to content

Buddha szerint II.rész

2015. 04. 23. 19:00

Érdemes egy pillantást vetni a buddhistákra. Belőlük nyugalom, és bölcsesség árad, a stressz nem fojtja meg őket, és a szorongás nem köti gúzsba mindennapjaikat. Merítkezzünk egy kicsit Buddha tanaiból.

Győzd le magad. Jobb, ha legyőzöd magad, mint ha megnyersz ezer csatát. Mert akkor a győzelem a tied. A győzelmed nem veheti el senki. Hogy nyerhess, le kell küzd tudatod. Tanuld meg irányítani a gondolataid. Nem kellene, hogy kísértsenek. Azt hiheted: „Én nem tudom irányítani a tudatom. A gondolatok akkor jönnek, amikor akarnak”. Amire én azt válaszolom: „Azt nem tudod megakadályozni, hogy a madarak a fejed fölött repkedjenek, de azt meg tudod, ha fészket akarnak építeni a fejed tetejére”.

Élj harmóniában. A harmónia belülről jön. Ne keresd magad körül. Ne keresd azt magad körül, ami csak a szívedből jöhet. Sokszor keressük a külvilágban, csak azért, hogy elvonjuk a figyelmünket az igazán fontos dolgokról. A harmónia nem egy munkahely, nem egy új autó vagy házasság, hanem a belőled fakadó lelki békesség.

Légy hálás. Kelj fel és mondj köszönetet azért, hogy ha nem tanultál túl sokat, legalább valamit tanultál, ha pedig nem tanultál semmi, mondj köszönetet azért, hogy nem betegedtél le, ha pedig lebetegedtél, mondj köszönetet azért, hogy még életben vagy. Nem mindenkinek sikerült felkelni ma reggel. Valaki utoljára aludt tegnap éjjel. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk. Ne légy pesszimista. Egy hálás szív naggyá tesz.

A bölcs szavakat az OSHO ZEN BUSHIDO TOSA közösségnek köszönjük!


További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://pichost.me)