Jump to content

Lehet, hogy boldog vagy?

2015. 05. 20. 12:30

Örökös probléma, hogy az ember egészen addig többet akar, míg mindent el nem veszít, és rá nem ébred, hogy valójában mindene megvolt. A nincs megadja a van értelmét, és így van ez a boldogság érzésével is.

Mit jelent, boldognak lenni? Egyáltalán mi az a boldogság? A válasz mindenki számára más, és mivel nincs általános érvényű definíció, így meghatározni nem is lehet igazán.

Az ember utóbb veszi azt észre, hogy valójában milyen boldog, és remek időszakot tudhat maga mögött. Mi az oka? Remek kérdés. Talán az, hogy állandóan a jobbat és jobban hatjuk, ha pedig nem, akkor az apró bosszúságokon akadunk fent, vagy az örökös pesszimista életszemlélettel tekintünk a jövőbe, ami már alapból kedvromboló.

Tulajdonképpen kedves olvasó, lehet, hogy éppen boldog szakaszba ért az élete, csak nem ismeri fel a mindennapi élet súlya alatt. Hiszen boldognak lenni nem azt jelenti, hogy gondtalanul, láb lógatva, hatalmas mosollyal az arcon tengetjük a napokat.

Boldognak lenni annyit tesz, mint megtalálni a belső nyugalmat, az otthon érzetét a lelkünkben, diadalt aratni a démonjaink felett és nem félni az én rossz oldalától. Minden a saját benső féltett részünkben kezdődik. Ha én boldog vagyok és kiegyensúlyozott, az a páromra is kihat, és a barátokra, és a családra, és így tovább. Nem hiába mondják azt, hogy törekedni kell arra, hogy pozitív emberekkel vegyek körül magát az illető.

Ha az ember lelke boldog, akkor a klasszikus értelembe vett boldogsághoz vezető útra is könnyebben lép rá.



További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(A kép forrása: http://howtolivegreatlife.com/)