Jump to content

5 dolog, amitől jobban indul a délelőttöd

2016. 07. 06. 09:05

A reggeli kávé sem rossz megoldás, de vannak ennél jobb trükkök is, amik nem csak a tested, de a lelked is felpörgetik.

 

Mi kell a jó reggelhez? Napsütés, egy finom reggeli, egy kedves mosoly és mentális nyugalom. Utóbbit sokaknak nehéz eléri a reggeli rohanás, munkába indulás és halmozódó teendők között, pedig egyszerű elérni, csak egy kicsit át kell szellemülni és félretenni a görcsös megszokásokat. Adj teret néhány új szokásnak, ami még a hétfő reggeleket is a legpazarabb napszakká varázsolja.

Meditálj

Nem kell hozzá törökülésbe gubbasztani a kávéfőző mellett, egyszerűen csak kapcsold ki az agyad és létezz, szemlélődj, pihenj. Ha rászoktatod magad a reggeli meditációra, rövid időn belül észreveheted jótékony hatásait, például a koncentráltabb figyelmet, és türelmet.

Légy hálás magadnak

Egyszerűen csak érezz hálát a finom reggeliért, a szép ruháért, vagy a reggeli ébredését. „Kelj fel és mondj köszönetet azért, hogy ha nem tanultál túl sokat, legalább valamit tanultál, ha pedig nem tanultál semmi, mondj köszönetet azért, hogy nem betegedtél le, ha pedig lebetegedtél, mondj köszönetet azért, hogy még életben vagy. Nem mindenkinek sikerült felkelni ma reggel. Valaki utoljára aludt tegnap éjjel. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk. Ne légy pesszimista. Egy hálás szív naggyá tesz.”

Ráadásként a hála érzete bizonyítottan csökkenti a depresszió kialakulását és a stressz hormon termelődését.

Készíts tevékenységlistát

Nem a lélekmelengetőbb pillanat papírra vetni mindent, amit aznap meg kell tenned, viszont a nap végén hálás leszel előrelátásodért, mert nem csak időt spórolhatsz meg a jó tervezésért, hanem nyugalmat is, mert nem kell folyton azon agyalnod, hogy mit felejtettél el.

Indítsd a reggelt egy pohár vízzel

Egyrészről beindítja a szervezet működését, sokkal könnyebben megy a reggeli tevékenység, másrészről megszabadít az éjszaka során felhalmozódott méreganyagoktól.

Rádiós talk-show helyett zene!

Kedvenc dallamaid az agyad örömközpontjára hatnak, így a szervezeted elkezd dopamint termelni, azaz boldogsághormont. Felpörget, ellazít és jobbkedvűen indulsz útnak is.

Egyszerűen csak engedd el a görcsöt, vannak dolgok, amik ellen nem lehet tenni, így miért rágódnál rajtuk?

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!
(Kép: pixabay.com)