Jump to content

4 apró boldogságforrás, ami arra vár, hogy felfedezd

2017. 07. 14. 09:05

Szomorú és magányos vagy, netán csak rád telepedett a hétköznapi mélabú? Nézz körbe, mert legalább most is körülvesz öt olyan dolog, ami egy forintba sem kerül, de valós, zsigerből jövő boldogságot hoz a szívedbe. Megkeresed őket?

Manapság minden csak a munkáról, a hajtásról a rohanásról szól. Elfelejtünk megpihenni, és észrevenni az apró impulzusokat, és talán pont ezért válunk egy idő után menthetetlenül lehangolttá. Míg érzelmi és érzékelési küszöbünk egetverően magas, és az apró kis dolgokat szinte észre sem vesszük, ne is várjuk csodát. Klisészagú a sztori? Meglehet, de minden klisé alapja igaz, nem véletlenül olyan találó mindegyik. Hidd el a boldogság körbe vesz, csak mi nem vesszük észre.

Házi állat és séta

Unalmas, kötelező, hosszas? Ne így állj hozzá. A négylábú barátoddal töltött idő és séta terápiás célzatú is lehet. Először is, hagyd otthon a telefonod, a pénzed, és szabadítsd meg magad az összes szükségtelen ketyerétől. Fogd meg a kutyát, és keress vele egy nyugodt, zöld helyet, ahol a lehető legtávolabb kerülsz az emberektől.

Ekkor, és csak is ekkor, egyedül a szép zöldre, a boldog kisállatodra koncentrálj. Az összes többi gondolatra ott az este, éjszaka, délután. Ha minden nap legalább egy órát rászánsz erre a műveletre, hidd el a tested kívánni fogja, és egy idő után azt veszed észre, hogy feltölt a kutyával töltött egy óra, és igenis boldoggá tesz.

Éjszaka és csillagok

Az este betakar, megnyugtat, elcsendesít. Sötét leplébe burkolózva olyan távolinak tűnnek a reggeli viták, a magányosan töltött ebédszünet, a kollégák felszínes csevegése, a fásult emberek és a rideg hétköznapok. Az este finom, puha és megnyugtató, hát használd ki!

Lesd meg a csillagos eget, merülj el a nyugalom és pazar fények okozta hatásban, kapcsolj ki, töltődj fel, és add meg agyadnak amire vágyik: a gondolatmentes nyugalomra. Mert hiába agyalsz állandóan egyvalamin, a megoldás a legváratlanabb helyezetekben jön.

Zene

A zene agyunkra fantasztikus hatással van. Pillanatok alatt taszít mély melankóliába, és ugyan annyira idő alatt ráz fel. A rossz passzban nem kívánjuk a vidám dallamokat, pedig az az elsődleges gyógymód, ami erővel és energiával ruház fel. Legközelebb próbáld ki, hogy a depis zene helyett valami pörgős, latinos, lüktetős zenére váltasz, és figyeld meg, hogy a kedved is egykettőre jobb lesz, sőt!

Sport

Futás, úszás, funkcionális edzés – igazából mindegy mit csinálsz, csak csináld. Ha úgy érzed összecsaptak a fejed felett a felhők, húzd fel a nyúlcipőt és fuss ki a világból. Az első kilométer gyötrelmes lesz, a gondolatok nem hagynak nyugodni, de ahogy telnek a méterek, úgy maradnak le. Miután végeztél, tiszta fejjel, felfrissülten, mégis kellemesen elfáradva térsz vissza a világba, csak épp lelkileg teljesen feltöltődve. A sport a legnagyobb flow élményt adja, amire iszonyatos nagy szükség van a világban a pozitív szemlélet, mosoly és remény megtartásában.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)