Jump to content

A boldogság pofonegyszerű kellékei

2017. 12. 07. 17:05

A kellékek alatt itt nem a milliós autó, luxuslakás és plasztikai műtétek tucatjára kell gondolni, hanem olyan alapvető dolgokra, amelyek bárki számára elérhetők. Egy nemrégiben végzett brit tanulmány azt is napvilágra hozta, mely 2 dologra van szükség a boldogsághoz.

A legújabb Living Well Index felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a briteket és – általánosságban szerintem mindenkit – mi az a néhány dolog, ami teljes mértékben képes volna boldoggá tenni. A kutatás ismét bebizonyította, pénzért nem lehet boldogságot venni, ugyanis a felmérés szerint a stabil párkapcsolat, a kielégítő alvás az, ami a boldog élet sava-borsát adja.

Aludni a boldogságért?

Valószínűleg sok embernek nem nagy történet, hogy esténként lefekszik, majd reggel kipihenten ébred, mintha mi sem történt volna. Nos, aki sosem szenvedett alvászavartól, az tudja milyen nagy kincs az, ha az ember leteszi a fejét a párnára és három másodperc alatt elalszik. Ugyanis ez nem mindenkinek ilyen egyszerű.

A Living Well Index során a kitöltők számos alvással és pénzköltéssel kapcsolatos kérdést is megválaszoltak, amelyek kielemzéséből kiderült, hogy a hosszú, pihentető alvás nagyon sokat tud hozzáadni a boldogságindexhez, sőt! A megfelelő alvás olyannyira fontos, hogy a 8250 kitöltő közül a túlnyomórész inkább aludna egy fantasztikusat, mint elköltene négyszer annyi pénz.

A teszten a legtöbb pontot elérők az alvás fontosságát magasra értékelték, és az összegzés végén az is kirajzolódott, hogy a kettőnek köze van egymáshoz. Az alacsony pontszámot elérők esetében a kimerülés jelentette a legnagyobb gondot.

Szerelem és szex

A stabil párkapcsolat szintén nagyon magas pontszámot ért el, a boldogsághoz vezető út értékelésében. A felmérésben résztvevők csupán harmada elégedett a szexuális életével, ugyanis a stabil párkapcsolaton belül a kielégítő szexuális élet kapta a legtöbb pontot, már ami a fontosságot illeti.

Sőt, a jó szexuális élet kerül a második helyre az elégedettségi indexen, így olybá tűnik, hogy hiába a pénz a csillogás és egyéb materiális dolgok, ha a kémia nem működik megfelelően két ember között.

A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a szubjektív jólét harmadik legfontosabb eleme a megfelelő, stabil munkahely, a szeretteink jó egészségügyi állapota, valamint a szociális kapcsolatok milyensége. Ugyanis azok az emberek, akik többet beszélgetnek heti rendszerességgel a barátaikkal, szomszédjaikkal, sokkal elégedettebbek, mint azok, akik szociális izolációban élnek.

(Forrás: biokalauz.hu | Kép: pixabay.com)