Jump to content

4 meglepő dolog, amiért megcsaljuk a párunkat

2018. 04. 18. 16:00

Egészen megdöbbentő okok vezetnek néha oda, hogy más ágyában találjuk magunkat. A The Journal of Sex Research a leggyakoribb félrelépési motivációkra volt kíváncsi, így egy nagyszabású kutatás során keresett választ a miértekre. Az eredmény magáért beszél.

A megcsalás nemtől, kortól, bőszíntől függetlenül jelen van. A csábítás a bizonytalan párkapcsolatban élők számára nagy kihívást jelenthet, és olykor egy rosszabb időszak elég, hogy a bekövetkezzen, aminek nem kellett volna.

Megcsalni vagy elhagyni?

A megcsalásnak ezer oka lehet, de mindez felvet egy másik kérdést, ha a párkapcsolat már azon szakaszába jutott, ahol egyáltalán fennáll az esélye a dolognak, akkor nem érdemes inkább kilépni? Ahány ember, annyi válasz, ám a The Journal of Sex Research most inkább másra kereste a választ. Mégpedig a megcsalók motivációjára.

A szinglik és párkapcsolatban élők is olykor olyan indokokat hallhatnak a környezetükben élő csalfáktól, hogy azok egy szappanopera forgatókönyvébe is beillenének, némely pedig valóságos klisé. A kifogásokkal és magyarázatokkal Dunát lehetne rekeszteni, de lássuk, melyek a „legnépszerűbb” indokok a megcsalásra.

Az első a sokat hallott, és még mindig erősen kifogásnak tűnő, önbizalomnövelés okozta félrelépés. A The Journal of Sex Research kutatás szerint a hűtlenek java része azzal magyarázza tettét, hogy az önértékelési válsága közpén csak bizonyítani akarta magának, hogy másnak is kell, és önbizalomnövelés miatt lépett félre… Ez aztán az indíték!

Szintén igén népszerű indok a megcsalásra, a „nehezen megy az elköteleződés” kezdetű mondat. Nos, hogy ez mennyire hihető, és elegendő magyarázat a másiknak a félrelépés esetén, azt mindenki döntse el maga.

A részegség is motivációként szerepel a listán. Tény, hogy az alkohol felszabadítja az ember gátjait és a józan ítélőképességet is eltompíthatja, de van az az italmennyiség, hogy a szeretett kedves képét elfeledjük annyi időre, míg mással ágyba bújunk?

A legmeglepőbb indok az összes közül, talán mégis az a motiváció, miszerint a szexuális partnerek számát szeretné növelni az illető. A furcsa magyarázat sok kapcsolat végét jelentette már.

Van, aki helyén tudja kezelni a dolgot, sőt, a legtöbb kapcsolatban igény sem mutatkozik a görög hűség megélésére, de ez egyéntől függő.  

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)