Jump to content

6 biztos jele annak, hogy a másik vonzódik hozzád

2018. 05. 15. 09:00

A felnőtt kor egyik nagy hátránya, hogy már nem elég meghúzni egy lány haját, hogy tudtára adjuk, tetszik nekünk. A párkeresés kételyekkel és kihívásokkal tarkított mezején ember legyen a talpán, aki tökéletesen eligazodik a non-verbális jelek közt. A nyomolvasáshoz, nyújtunk egy kis segítséget.

A nők és férfiak is másképp jelzik, ha vonzódásuk tárgya a közelükben van. Míg a nők gyakrabban jönnek zavarba, addig a teremtés koronái minden eszközt megragadnak arra, hogy felhívják a kiszemelt figyelmét. Az általános ismérveken túl, azonban van néhány nemspecifikus jelzés, ami segíthet eldönteni, hogy tetszel-e a másiknak.

Megváltozott testbeszéd

Mindkét nemre jellemző, hogy a testbeszéd és a gesztikuláció teljes fordulatot vesz. Nagyon egyszerű ezt kiszúrni: a nők a számukra tetsző másik közelében elkezdik csavargatni a hajukat, többször megérintik arcukat vagy hajukat, teljesen önkétlenül, míg a férfiak hasonlóan nem tudnak mit kezdeni a kezeikkel, és sokszor ruházatukat igazítják vagy nyakkendőjükkel, ingjükkel, a pólójukkal babrálnak.

Szemkontaktus

Talán mindközül a legárulkodóbb jel. Le sem veszi a szemét rólad. És ez nem csak a férfiakra igaz!

Segítőkész

Főként a hímnemű egyedekre jellemző az, hogy életvezetési és karriertanácsokat kezd osztogatni szíve választottjának, és az irodai, otthoni munkában is azon nyomban segítségére siet.

A ruhák viadala

A férfiakra és nőkre is egyaránt jellemző, hogy ha valakinek tetszeni akarnak, arról az öltözködésük is árulkodik. Mindkét nem jeles képviselői sokkal színesebben öltözködnek, és extra gondod fordítanak a megjelenésre. Ilyenkor a parfüm is gyakrabban kerül elő, mint szokott.

Ürügyek tömkelege

Ha csip-csup ügyekkel hív fel, megy oda hozzád vagy ír rád, hidd el, többet szeretne tőled, mint barátság. Ez szintén mindkét nem specialitása, így nem lősz mellé, ha elbízod magad az ilyen esetekben.

Cowboy-póz

A férfiakra jellemző, hogy a fenti, nagyon találó nevű pozitúrával kívánják felhívni magukra a figyelmet. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a férfi a mutatóujját az övében vagy a zsebében tartja, miközben az ujjai lefelé mutatnak. Ez a póz önkéntelenül a férfiasságot teszi közszemlére valamint magabiztosságot igyekszik sugallni.

Érdemes megfigyelni a másik testbeszédét, mert elképesztő, mennyi mindent árul el rólunk, még akkor is, ha kényesen igyekszünk kontrollálni. Ha némileg jártasak vagyunk a metakommunikációban vagy csak megfelelő mértékű intuíció szorult belénk, nyert ügyünk van, a vonzódás felismerésre terén.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)