Jump to content

5 tulajdonság, ami miatt mindenki kedvelni fog

2018. 06. 26. 19:00

Új kollegák, új kihívások, de ne izgulj, mert eláruljuk mi az az öt szociális készség, ami megment a magánytól, és a banda legkedveltebb tagjává tesz.

Csupán öt dolog kell ahhoz, hogy áthidalt a közted és az új kollégák közti kimértséget, és hidd el nyitni mindig jobb és kifizetődőbb, mint várni, hogy ők hívjanak el először ebédelni.

Szólítsd meg!

Nem ciki a nevén nevezni az embert, sőt hasznos. Máris személyesebb lesz a beszélgetés is, ha keresztnevén szólítod kollégádat, mint hosszas sóhajtozás vagy vállkopogtatás után várod a pillanatot, hogy feléd forduljon és kérdezhess tőle.

Bókolj, kényeztesd az egót

Nem, nem attól válsz talpnyalóvá, ha egy-két kedves szóval illeted a másikat. Ez pusztán taktika, ami által gyorsabban befogadnak és könnyebben meg is kedvelnek. A dolog másik része, hogy ha segítségre vagy szívességre van szükséged, akkor egyszerűbb egy bókkal indítani, mint a puszta kéréssel, de ha ez sok, akkor maradj az egyszerű változatnál, és csak éreztesd vele, hogy szükséged van a tudására. Már ez is elég hízelgő.

Hagyd otthon a Drakula-fogat

Senki sem szereti az energiavámpír kollégákat. Ne azzal nyiss egy új helyen, hogy az életed minden problémáját rázúdítod egy kvázi vad idegen emberre. Maradj pozitív, és mosolygós, mert egy idő után mindenki a társaságod fogja keresni. Elvégre a boldog ember vidám ember, akivel jó barátkozni.

Ne játszd túl a szereped

Ne légy túl laza, se a „ki ha én nem típus”, mert sokakban csak épp az ellenkezőjét váltja ki: te leszel az iroda új flegmája. Persze nem kell a sarokban gubbasztanod, és szemkiszáradásig bámulnod a monitorod, pusztán merj nyitni, és légy önmagad. Ismerkedj, barátkozz, elvégre ők is csak emberek.

Telefont zsebbe!

Van elég idő a munkahelyig vagy a reggeli pisilés közben nyomkodni, nem kell azt csinálni az irodában is, attól tartva, hogy senki nem szólít meg. Így még inkább nem keresik majd a társaságod, hiszen ki szereti azt, ha beszélgető partnere a telefonján lóg?

 

További érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát!

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)