Jump to content

4 kapcsolatgyilkos, amit jobb elkerülni

2018. 09. 06. 16:05

A legalapvetőbb dolgok, amelyek az idő előrehaladtával teljesen megszokottá válnak olykor a legrombolóbb hatással bírnak. Ha a romantikus ölelkezés helyett már csak ültök egymás mellett, ideje elgondolkodni azon, hogy mit kellene másképp csinálni.

A kapcsolat törékeny kötelék, bármennyire szövik össze milliónyi ponton a két felet a szálak, elég néhány dolog, hogy szépen lassan az acélkapcsok cérnavékonyra kopjanak.

Telefonnyomkodás

A modernkori kapcsolatok alattomos gyilkosa az állandóan csipogó telefon, az üzenetek, a halovány félmosoly és a sértett titkolózás, ha az ember rá mer kérdezni, mégis kivel csetel élete párja. A féltékenység zöld szemű szörnyét leszámítva, már magában is irritáló és tiszteletlen dolog, ha a másik a telefon nyomkodva hallgatja beszédünk, vagy épp annyira bele feledkezik a képernyőpüfölésbe, hogy az sem érdekli, mit csinálunk. Ez minden, csak nem szexi. Elég néhány hónap folytonos telefonfüggés, és volt nincs szikrázó párkapcsolat.

Feladatmegosztás

A rendmánia és a trehányság is látta már a kapcsolat kárát, ahogy a házimunka megosztása is. Bármennyire meglepő, a mindennapi teendők komoly vitaforrásként szerepelnek a párok között, és lássuk be, kinek van kedve a mosogatáson vagy felmosáson vitázni. Az egyik fél – a pedánsabb – úgyis megcsinálja, majd jöhet a duzzogás. Ez pedig megöli a romantikát.

Támogatás

Mindközül a lelkesedés hiánya a legnagyobb válóok. Talán még annál is nagyobb gond, mint amikor két fél teljesen ellentétes dolgokat szeret. A lelkesedés hiány konkréten érzelem sivárrá teszi a kapcsolatot. Kinek van kedve úgy beszélni bármiről is, ha látja a másik, hogy egyáltalán nem érdekli? Senkinek. Az ilyen kapcsolatok egy idő után zátonyra futnak.

Pénz

A magasabb fizetés mindig problémát szül. Ha pedig rendszeresen szóba kerülnek az anyagi dolgok, az frusztrálni fogja a rosszabbul kereső fele, ami miatt önmagát kevesebbre értékeli majd, és innen indul a lejtmenet.

 

További extra érdekességekért, bátran keresse fel a Biokalauz Facebook oldalát is!

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)