Jump to content

Az internetfüggés 4 tünete

2018. 09. 19. 12:30

Azonnali kielégülést nyújt vagyis nem kell megdolgozni, kapcsolatokat építeni és időt befektetni egy-egy dolog realizálásába, mert rögtön van eredmény.

Viszont ez csak látszólagos - mondta el Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus.

Vannak jelei

Az internetfüggőségnek is vannak látható jelei - folytatta. Az egyik ilyen, hogy ha egy függő elkezd netezni, elveszíti az időérzékét. A tevékenység tíz percnek indul, de eltelik három óra.

Ebből következően romlik az életminősége, mert elveszíti a kapcsolatai realitását, nem foglalkozik igazán a családjával, a barátaival, csak a külön kis virtuális világában él - magyarázta.

Komoly következményekkel jár

A közösségi oldalak legnagyobb veszélyét az jelenti, hogy irreális kapcsolatrendszer épül ki miattuk. Egy folyamatosan netezőnek az a benyomása, hogy kiterjedt kapcsolati hálója van, mert több százan lájkolják, de ezek hamis jelzések.

A legtöbbször nem rendelkezik valódi kapcsolatokkal, mert azok befektetett időt, energiát és beszélgetést igényelnek - mutatott rá.

Nem véletlen, hogy a netfüggő kamaszok sokkal gyakrabban válnak depresszióssá, illetve a társadalomtól izolálódó szociopátia felé haladó emberekké - jegyezte meg.

 

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)