Jump to content

A karácsony szingliként is ünnep!

2019. 12. 27. 14:45

A karácsony a szeretet ünnepe, de mi van akkor, ha nincs kit szereti, legalábbi szerelemből? Az ünnep akkor sem veszíti el értelmét, sőt! Csak egy kicsit más szemmel kell rá tekinteni. Tartsd szem előtt az alábbi három dolgot, és egyedül sem fog elhagyni a karácsony szelleme.

Megdöbbentő vagy sem, de az ünnepek alatt nagyban megnövekszik az öngyilkossági kísérletek száma. Mindezért pedig a karácsony okozta felfokozott érzelmi állapot tehető felelőssé, és a magány érzete. Viszont létezik néhány bevett, és hasznos módszer, amivel a karácsony nem csak elviselhető, hanem élvezhető is lesz, akár szingliként is.

Tradícióra fel!

Az ünnepek, és az ünnepi hangulat elengedhetetlen része, hogy lakásunkat is díszbe öltöztessük. Ehhez viszont sokszor nincs kedve az egyedül élőknek, mondván, úgysem látja senki más, hogy ékesíti-e a szobát fenyőfa vagy fényfüzér. Nos ez a rossz hozzáállás.

Mi magunk is legyünk ugyan olyan fontosak, mint mások. Tiszteljük meg magunkat a díszekkel, a fenyővel, az ünnepi hangulattal és illatokkal, és tanuljuk meg egyedül megélni az ünnepeket. Ne a rosszat és a magányt keressük benne, hanem fókuszáljuk a feltöltődésre, a pihenésre, és arra, hogy semmit nem kell csinálni, csak élvezni a karácsonyfa fényeit, és finom süteményeket enni.

Éld meg egyedül és a családdal is!

Nehéz társ nélkül átvészelni az ünnepeket, de nem lehetetlen! Felesleges azon észlelési torzításokat bekapcsolni, amelyek azt mondatják, hogy „én nem kellek senkinek, bezzeg XY is párban van” és a többi, és a többi.

Ne áldozatként tekintsünk magunkra, és ne gyászként, traumaként éljük meg a szeretet ünnepét, csak azért, mert épp senki nincs mellettünk, mint szerelmes társ. Keressünk benne lehetőséget, például a családdal eltöltött kötetlen időt, a feltöltődés szépségét, a nyugalom és az egyedüllét személyiségfejlesztő hatását.

Segíts!

A karitatív tevékenységek bizonyítottan csökkentik az egyedüllét és magány okozta stresszt. Legyen szó ingyenkonyháról, ételosztásról, önkénteskedésről, hidd el, hogy helyre teszi az önértékelésed, és jobb kedvre is derít, mert megismered mások sorsát, és adhatsz valami olyat, amit ők nem hogy egy napon, de egész évben nem kapnak meg: a szeretet, és a törődés egy percét.

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)