Jump to content

Ásítozás, unalom - egy tuti tipp, amitől felrázódsz!

2020. 08. 06. 16:05

Mindenki megtapasztalja egyszer az unalom letaglózó mivoltát a gyári munkástól a pilótán át, hiszen egyszer minden unalmassá válik. De az unalom csak negatív lehet vagy esetleg ösztönözhet valami olyasmire, ami elűzi azt?

Egyeseket azért kerít hatalmába ez az érzés, mert semmi dolguk, másokból pedig egyszerűen a monoton ismétlődések váltják ki. Na de, hogy lehet vele megbirkózni?

Az emberek sokszor úgy érzik, hogy meg szeretnék változtatni az életüket, vagy épp a munkájukat, de ötletünk sincs, hogy kezdjenek hozzá, egyszerűn úgy érezhetik, hogy egy helyben járnak.

Unalom, sicc!

Unatkozni ugyan senki nem szeret, de legtöbben a változásért sem törik magukat. Mit tesz az emberrel az unalom? Érdekes viselkedést idéz elő, ugyanis egy idő után az egyén már kényszeresen fogja kerülni az olyan helyzeteket, ahol unatkozna, vagy épp elkezd tőle szorongani. Egyszerűen, amint egy kis szabad ideje adódik, amit már semmivel nem tud kitölteni, előveszi a telefonját és nyomkodja, vagy csak szörföl az interneten, mindent megtesz azért, nehogy unatkozzon. Abba azonban kevesen gondolnak bele, hogy ha túllépünk „a jaj halálra unom magam” és „nem tudok már mit kezdeni magammal” monológokon, akkor valami hasznosra is fordíthatjuk, az amúgy unatkozásra szánt időt.

Nagyon egyszerű dolgot tehetünk az unalom ellen: használjuk a kreativitásunk, alkossunk, írjunk, zenéljünk, filozofáljunk, olvassunk és hasonló dolgok. Az izgalom és érdekes dolgok nem jönnek házhoz, hát menjünk és kerítsünk színt az életünkbe!

Ez a recept nagyon egyszerű unalom ellen, na persze mondani mindig egyszerűbb, mint csinálni, de ha rákapunk a dolog ízére, egy idő után nem kell kényszeríteni magunk a cselekvésre, egyszerűen, csak elkezdeni nehéz, de ki kell szállni a meguntam-mókuskerékből!

(Forrás: biokalauz.co.hu | Kép: pixabay.com)