Jump to content

A Brabham lemaradt, nem indulhat a Formula E-ben

2013. 12. 19. 11:40

Az egykor Sir Jack Brabham által alapított csapat közel állt hozzá, hogy visszatérjen a motorsportba, de végül lecsúsztak a Formula E-ről. Mire összeállt volna az alakulat, elfogytak a helyek. A háromszoros bajnok Brabham legfiatalabb fia, David akarta visszahozni a nevet és a csapatot a motorsportba.

Óriási az érdeklődés a Formula E iránt: összesen tíz csapat számára volt hely, és gyorsan elkapkodták ezeket. Olyan korábbi F1-es nevek tértek vissza, mint a Super Aguri és a Virgin, és még számos kapcsolódási pont van a két bajnokság között. Az elektromos széria csak jövő szeptemberben indul, de a mezőny összeállt – legalábbis a csapatok megvannak.

Mint kiderült, egy nagy név lecsúszott a lehetőségről: a patinás Brabham is szerepelhetett volna a sorozatban, de nem tudták teljesíteni a kitűzött határidőt. Az alakulatot még 1960-ben alapította Jack Brabham, és akkor Motor Racing Developments Ltd. néven futott.

Brabham 1966-ban bajnokságot nyert a saját építésű autóval a Forma-1-ben, ezzel ő volt az első, akinek ez sikerült. Később Bernie Ecclestone vette meg a csapatot, és Nelson Piquet-vel diadalmaskodtak. 1987-ben ő is továbbadta, és az istálló leszállóágba került. 1992-ben megszűnt a gárda, és eltűnt a Brabham név.

A tisztajövő.hu cikkéből kiderül, a háromszoros bajnok Sir Jack Brabham legfiatalabb fia, David akarta visszahozni a nevet a motorsportba. A 48 éves Brabham csapatot akart indítani a Formula E-ben, de az összes hely elkelt, mire sikerült volna talpra állítani az alakulatot. Legutóbb a Red Bull tanácsadója nyilatkozott az elektromos lehetőségről, ők azonban kivárják, mit hoz az első év, és csak utána döntenek arról, bekapcsolódnak-e a küzdelmekbe.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz.hu/tisztajovo.hu