Jump to content

Egyetemi zöld tananyagot fejlesztenek uniós támogatással

2014. 02. 03. 16:54

A jövő környezetmérnökeinek és mezőgazdasági mérnökeinek felsőoktatási képzéséhez fejleszt tananyagot a Szent István Egyetem vezette konzorcium, amelynek tagja a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Nyíregyházi Főiskola - tájékoztatták a felsőoktatási intézmények az MTI-t.

A zöld gazdaság fejlesztésének témájához kapcsolódó projekt 2013 tavaszán indult és 2015 tavaszáig tart. Közlésük szerint a Társadalmi Megújulás Operatív Programban (TÁMOP) támogatott "Ágazati együttműködés a hulladékgazdálkodás, szennyvízkezelés és megújuló energia képzési rendszerének fejlesztése érdekében" elnevezésű projekt teljes költségvetése 864,1 millió forint.

Elsődleges célja, hogy a hazai és a nemzetközi munkaerőpiacon egyaránt azonnal használható tudást biztosítson a jövő környezetmérnök hallgatóinak.

A projekt keretében a konzorcium által delegált szakemberek az idén tanulmányozzák a müncheni IFAT 2014 világkiállításon a legkorszerűbb víz-, szennyvíz-, hulladék- és nyersanyag-gazdálkodási technológiákat, Lengyelországban pedig az ottani hulladékgazdálkodási rendszert, és a nemzetközi jó gyakorlatokat beépítik az újonnan készülő tananyagba.

Fotó: freedigitalphotos.net

biokalauz.hu/MTI