Jump to content

Megnégyszereződött a PannErgy árbevétele az első negyedévben

2014. 05. 19. 10:59

A PannErgy Nyrt. konszolidált árbevétele az idén az első negyedévben 811 millió forintot ért el, ez a bázisidőszak 196 millió forintos értékének több mint négyszerese - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken. A beszámoló a PannErgy csoport konszolidált, a Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerint készített, nem auditált adatait tartalmazza. A konszolidációs körbe 13, többségében energiaszolgáltató vállalkozás tartozik. A növekedés elsődleges oka az időközi vezetőségi beszámoló szerint a Miskolci Geotermikus Projekt hőértékesítése, ami 632 millió forintos árbevételt eredményezett.

A hőszolgáltató működésének ez volt az első teljes éve. Ugyanakkor az előző év azonos időszakához képest 154 millió forintról 141 millió forintra csökkent az árbevétel a csoport kezelésében álló ingatlanokon a felmerülő bérlői áramfogyasztások és egyéb költségek miatt - tették hozzá.

A működési eredmény (EBIT) 129 millió forint nyereség volt a tárgyidőszakban, 251 millió forinttal kedvezőbb a bázisidőszaki értéknél. A konszolidált első negyedéves nettó eredmény 2 millió forint nyereség, a bázisidőszakban még 299 millió forint veszteséget kellett elszámolni. Az eredményre az általános működési tételeken túl meghatározó hatással volt a pénzügyi eredmény, amelyet a forint gyengülése rontott.

A jegyzett tőke 421 millió forint volt, 2014. eddig eltelt időszakában nem változott. A csoport teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalói létszáma a bázisidőszak végén 27 volt, nem változott. A Pannergy részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír ára pénteken 318 forint volt. Az elmúlt egy évben a cég részvényeivel 277 és 415 forint között kereskedtek.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/MTI