Jump to content

Új értékesítési útvonal az ausztrál biogazdaságoknak

2014. 05. 22. 11:00

Új hajózási útvonal köti össze Ausztrália biogazdaságainak termékeit Szingapúr vásárlóival, miután az egyik nagy ausztrál hajózási társaság új útvonalakat nyitott meg. Az élelmiszerkereskedelem az ázsiai és ausztrál logisztikai beruházások egyik fő hajtóereje, a biotermékek piaca pedig egyre komolyabb áruszállítást kíván a növekvő kereslet miatt. Ennek köszönhetően közvetlen kereskedelmi kapcsolatuk lesz az Ausztrália északi részén lévő extenzív állattartó gazdaságoknak Szingapúrral, miután a Merchant Shipping ausztrál tengeri szállítmányozási társaság direkt hajózási kapcsolatot teremt Broome és Wyndham, valamint Szingapúr kikötője között.

A tervek szerint az első hajó már jövő héten elindulhat. Ausztrália északi részén számos olyan társaság működik, amelyek a hagyományos közösségekre alapozva egyfajta biogazdálkodást valósítanak meg. Az általuk tartott állatok extenzív módon, vagyis nagy területen való legeltetéssel fejlődnek.

Tartóik elutasítják az ennél kifejezettebb takarmányozást, valamint az antibiotikumok és hormonok alkalmazását, termékeiket tehát kiválóan tudják értékesíteni a bioélelmiszerekre fogékony vásárlók körében, ugyanakkor jó árat kérhetnek a gyapjúért is.

Míg Ázsiában egymást érik a logisztikai fejlesztések, a fizetőképesebb térségekben, így Európában, Amerikában, Ausztráliában, és egyes ázsiai metropoliszokban is egyre nagyobb igény mutatkozik a bioélelmiszerek iránt. Egyre többen jönnek rá, hogy a bioélelmiszerek kereskedelme egyre nagyobb üzlet, amelyet ráadásul csak Európában állítanak elő kisgazdaságokban. Amerikában és Ausztráliában a biogazdaságok is jellemzően nagyok, és komoly árbevétellel rendelkeznek.

Fotó: freedigitalphotos.net forrás:biokalauz.hu/logisztikama.hu