Jump to content

Biztos csak a repülőgépek okozzák az égen a csíkokat? Hát nem!

2014. 09. 06. 19:00

Meg tudja különböztetni a repülőgépek turbinája által okozott kondenzcsíkot, a szándékosan levegőbe „lőtt” csíktól? Tudta egyáltalán, hogy van szándékosan kifejlesztett is?

A kémiai csík megjelenése igencsak borzolta a kedélyeket. A szokványos csíkok mellett egyszer csak megjelentek, ezek, amelyek nem oszlanak el pár perc alatt, hanem hosszas órákon át úgy maradnak, majd felhővé alakulnak. Ezek a jelenségek általában sűrűn lakott területek felett jelennek meg. A lakosság, és a megfigyelők aggodalmát csak jobban fokozza, hogy a jelenség hivatalosan nem is létezik.

Az amerikai oceanográfiai és légköri felügyelet (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA) által kiadott hasonló tájékközlemény szerint a tartós kondenzcsíkok szintén nem tartalmaznak semmilyen kémiai anyagot, csupán a légköri viszonyok alakulása miatt maradnak fenn sokáig.

A jelenségre igazából nincs magyarázat, viszont ezt magyarázó összeesküvés elméletek annál inkább. Egyesek szerint a lakosságot próbálják így megfertőzni, vagy épp beoltani, úgy mintha permeteznének. Mások szerint a Föld klímájának megváltoztatására törekszenek a vegyületek levegőbe juttatásával. Egy igazán vad elképzelés szerint eltitkolt kozmikus katasztrófára készül fel a világ, a mélyebb légrétegekben ionizált sávokat létrehozva, avagy a felhőrétegekkel a köznép elől a látványt eltakarva. Természetesen ezek az ionizált rétegek a globális fegyverként használható és az időjárás módosítását célzó titkos HAARP projekt számára is kapóra jönnek, vetik fel mások.

A feltevések mindenesetre érdekesek, ugyan úgy, ahogy a csíkok keletkezése és felhővé alakulása is.

(A kép forrása: http://www.giornalettismo.com/)